Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το μετρό ή Ο εκτροχιασμός του τρένου! 16/5/12 (1o+2o+3ο video)

Ξεκινώντας το δημοτικό συμβούλιο έχουμε τις εξής προτάσεις:

–Γίνεται αναφορά από τον κο Γιαννακόπουλο στο θέμα της αφαίρεσης της θέσης στάθμευσης από νεφροπαθή συνδημότρια, με την προτροπή να το εξετάσει ο Δήμαρχος.

–Πρόταση των κων Σταθόπουλου και Γιαννακόπουλου να προηγηθεί το θέμα του ΟΤ 118.

Το λόγο παίρνει ο Δήμαρχος κος Ζορμπάς ο οποίος αρνείται την αλλαγή της σειράς συζήτησης των θεμάτων λέγοντας ότι η αίτηση έγινε για λόγους σκοπιμότητας και ότι δεν υπήρχε μεγάλη παρουσία κατοίκων της περιοχής του Τσακού, αρα και τα δυο ζητήματα είναι το ίδιο σημαντικά.

Στο σημείο αυτό παρακολουθούμε έντονη αντίδραση των κατοίκων και του συλλόγου Τσακού και εξοργισμό τους και αναστάτωση μέσα στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου όπου διεξαγόταν το ΔΣ. Λάδι στη φωτιά έρχεται να ρίξει ο πρόεδρος του ΔΣ κος Βουτσινάς όταν καλεί την Δημοτική αστυνομία να κάνει συστάσεις.

Τελικά ξεκινά η συνεδρίαση αλλά και πάλι προκαλείται ή κοινή λογική με την πρόταση του προέδρου του ΔΣ να αυξηθεί ο χρόνος ομιλίας των επικεφαλής των παρατάξεων καθώς και των δημ. συμβούλων που θα τοποθετηθούν, η οποία έγινε αποδεκτή από όλους,, πλην του κου Φώτη Αλεξόπουλου.

Εισηγητής είναι ο κος Κ. Κουβόπουλος ο οποίος παρουσιάζει το ψήφισμα του συνέταξε, ζητώντας να παρθεί απόφαση από όλους μαζί και να σκεφτούν το μέλλον χωρίς να γίνει αναφορά στο παρελθόν όπως θα κάνει και ο ίδιος.

Τραγική ειρωνία της υπόθεσης και οι πέντε ώρες της συζήτησης αφορούσαν το παρελθόν …….

Μιας και αρχίζουν οι εξετάσεις των παιδιών μας (καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές), όλα τα μέλη του δημ. συμβουλίου είναι εκτός θέματος, αν σκεφτήτε το θέμα που έθεσε ο κος Κουβόπουλος προς ψήφιση.

Για να το διαπιστώσετε οι ίδιοι θα παρουσιαστεί από τη σελίδα μας όλη η συνεδρίαση σε 6 video, αρχίζοντας από τα παρακάτω. Σας εύχομαι να έχετε την υπομονή και την ψυχραιμία να τα παρακολουθήσετε …

 1ο video

Στο 2o video παρακολουθούμε την τοποθέτηση του κ. Γιαννακόπουλου, του κ. Αργυρού, του κ. Χάρχαρου, του κ. Σταθόπουλου και του κ. Γκιζιώτη

3ο videoΚατά την τοποθέτηση του Δημάρχου ξεσπά έντονη αντιπαράθεση με τον κο Γιαννακόπουλο. Όμως έχουμε και ξέσπασμα της οργής των κατοίκων Τσακού καθώς και του συλλόγου γιατί η συζήτηση του θέματος του μετρό φαίνεται ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια, μιας και ξαφνικά όλοι οι δημ. σύμβουλοι θέλουν να μιλήσουν επι του θέματος αγνοώντας την πρόταση του κου Καζάκου να μην το κάνουν αν δεν το θεωρούν αναγκαίο.

Τα πράγματα χειροτερεύουν και κρίνεται σκόπιμη μια ολιγόλεπτη διακοπή.Επικρατεί πανδαιμόνιο στην αίθουσα με διαμαρτυρίες προς τον Δήμαρχο.

Όταν ξαναρχίζει η διεξαγωγή του συμβουλίου ο πρόεδρος αναφέρει τον κανονισμό όπου σύμφωνα με τον νόμο πάντα, θα συζητούσαν το μετρό μέχρι τα ξημερώματα και ΑΝ υπήρχε χρόνος θα προχωρούσαν στο Ο.Τ 118 …

Από δω και έπειτα δείτε το video γιατί δεν υπόσχομαι ότι η ενημέρωση που θα σας κάνω θα είναι κόσμια και αντικειμενική. Θα πω μόνο ότι ΛΥΠΑΜΑΙ  πάρα πολύ.-