Εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη με τη συμμετοχή των αδελφοποιημένων πόλεων Saint-Brieuc και Γεροσκήπου

«Αδελφοποίηση είναι η προσέγγιση δύο κοινοτήτων που επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να λειτουργήσουν με ευρωπαϊκή προοπτική, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να αναπτύσσουν μεταξύ τους ολοένα στενότερους δεσμούς φιλίας».

Αυτός ήταν ο ορισμός που έδωσε για την αδελφοποίηση μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Jean Bareth, ένας από τους ιδρυτές του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR). Με αυτό τον τρόπο, προσδιόρισε τις βασικές αξίες που εκπροσωπεί η αδελφοποίηση: τη φιλία, τη συνεργασία και την αμοιβαία ευαισθητοποίηση μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

<———————————->

Αυτές οι αξίες ενώνουν την πόλη μας με την Γαλλική πόλη Saint-Brieuc  και την Κυπριακή Γεροσκήπου. Έτσι λοιπόν καλεσμένοι από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, 8μελής αποστολή από τη Γαλλία και 5μελής από την Κύπρο συναντήθηκαν στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, όπου γιόρτασαν την επέτειο των 20 χρόνων. Στον χώρο της βιβλιοθήκης λειτούργησε έκθεση με φωτογραφίες από την κοινή ιστορία των δύο πόλεων. Στα δώρα που αντάλλαξαν κυριάρχησε το κλαδί της ελιάς, σήμα ειρήνης που αφορά όλους τους λαούς.

Μετά το τέλος της γιορτής οι αποστολές με τον Δήμαρχο, τον πρόεδρο της επιτροπής Αδελφοποίησης και τα μελη της επιτροπής  γευμάτισαν στην τοπική ταβέρνα “Μαυρομάτης”, και το βράδυ δείπνησαν στην ταβέρνα “Μουριά”. Το υπόλοιπο βράδυ ήταν ελεύθερο να περιηγηθούν κατά βούληση.

Υ.Γ.:

1. Δεν μας χωρίζουν ούτε οι αποστάσεις, ούτε οι διάλεκτοι. Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι ένα χαμόγελο, ένα ποτήρι κρασί και … στην υγειά σας!

2. Σήμερα 27/7/12 πραγματοποιείται ξενάγηση στην περιοχή Ναυπλίου και Επιδαύρου.

3. Σύντομα θα αναρτήσουμε και video απο την γιορτή στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

 

 

Γεύμα στην ταβέρνα “Μαυρομάτης”

Δείπνο στην ταβέρνα “Μουριά”

.