Έγιναν τα εγκαίνια του 12ου νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής

Τελέστηκαν σήμερα 4/9/2012 τα εγκαίνια του 12ου νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής στην οδό Ψαρών. Το νηπιαγωγείο κατασκευάστηκε από τον ΟΣΚ με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και κόστος κατασκευής στα 1.200.000€.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μανιάτη ο οποίος στην σύντομη ομιλία του είπε ότι με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού είναι χαρά του που παραβρέθηκε και ότι σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες του έθνους καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες, ώστε τα παιδιά να έχουν πραγματική στέγη στην εκπαίδευση. Κλείνοντας τόνισε ότι δεν ήταν εκεί για να λαϊκίσει, αλλά για να συγχαρεί για την δουλειά που έχει γίνει από τον ΟΣΚ. Συμπλήρωσε ότι από κοινού θα γίνονται πάντα προσπάθειες για τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς αφού έκανε μια αναδρομή στην πορεία κατασκευής του νηπειαγωγείου  (η οποία ξεκίνησε το 2001 με τον κ. Φωτόπουλο, πέρασε όλα τα στάδια και μετά από 11 χρόνια το κτίριο παραδίδεται ολοκληρωμένο στο Δήμο), αναφέρθηκε και στο βρεφονηπιακό σταθμό που θα κατασκευαστεί στα Πευκάκια, λέγοντας πως στις 16/9/2012 θα οριστεί ανάδοχος και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και κόστος 3,5εκ €.

Ο κ. Β. Γιαννακόπουλος (επικεφαλής “Μαζί για την Αγία Παρασκευή”) ευχαρίστησε τους κκ Φωτόπουλο και Κρητικίδη (ο πρώτος το ξεκίνησε και συνέχισε ο δεύτερος την πορεία κατασκευής), τον ΟΣΚ καθώς και την τεχνική υπηρεσία. Αναφέρθηκε επίσης στο 9ο νηπιαγωγείο και στην καλή συνεργασία που είχε με την Ένωση Συλλόγων Γονέων.

Στη συνέχεια η κ. Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων σημείωσε ότι ο Δήμος πρέπει να ενεργήσει για την αποκατάσταση και των άλλων σχολείων όπως το ΕΠΑΛ, το Μπαρμπίκα, κλπ. Και ότι ο Δήμος έχει υποχρέωση να φροντίσει για τα σχολεία και δεν κάνει χάρη στους πολίτες.

Η Διευθύντρια του 12ου νηπιαγωγείου κα Παρίση αφού ευχαρίστησε επισήμανε ότι: “εμείς θα κάνουμε έργο με τα παιδιά”

Η παράδοση έγινε  από τον Γενικό Διευθυντή του ΟΣΚ κ. Θεοτοκάτο.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καραϊνδρου, ο Προϊστάμενος Τμήματος Κατασκευών του ΟΣΚ κ. Ζώταλης, ο επικεφαλής της παράταξης “Νίκη για την Αγία Παρασκευή” κ. Γ. Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βουτσινάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δάβαρη, κ. Παπαδοπούλου, κ. Μουχτούρη και κ. Τσιαμπάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Κρητικίδης, Κωνσταντακόπουλος, ο αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Λέκκας, η αντιπρόεδρος της Δημ. Βιβλιοθήκης κ. Πανουσοπούλου, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Σάρκουλας και ο αντιπρόεδρος κ. Παύλου και το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρου.

 

.