Επιβεβαίωση από τον ΣΕΔΑΠ για τη διαθεσιμότητα 12 υπαλλήλων του Δήμου

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

από σήμερα 12 εργαζόμενοι του Δήμου μας, είναι ήδη σε διαθεσιμότητα, έχουν διαγραφεί από την βάση του μητρώου μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.

 

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στείλει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους των Δήμων, να τσακίσει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά αφού με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβάλλει σε διαθεσιμότητα όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δήμων της χώρας που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ).

Δεν μετακινούν πλεονάζον προσωπικό όπως θέλουν να μας πείσουν! Απολύουν μαζικά εργαζόμενους. Οι συνάδελφοι αορίστου χρόνου είναι απλά η πρώτη φουρνιά!… Με την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2013, θα θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 40.000 υπαλλήλους μέσω της αξιολόγησης, η οποίοι, εφόσον μετά από ένα χρόνο δε τοποθετηθούν σε άλλη θέση εργασίας – κάτι βεβαίως δύσκολο όταν καταργούνται οργανικές θέσεις – θα απολυθούν.

Το να προβάλουν σήμερα οι Δήμαρχοι, συμπορευόμενη από την ΠΟΕ _ ΟΤΑ, ως δήθεν  αντιπρόταση  στις απολύσεις, την καταγραφή και την αξιολόγηση των εργαζομένων στους Δήμους είναι σαν χύνουν νερό στο μύλο της Κυβέρνησης, ότι τάχα, κάνει μετακινήσεις!

Συνάδελφοι,

Να δυσκολέψουμε κυβέρνηση – πλουτοκρατία. Ακόμη πιο αποφασιστικά, να συνεχίσουμε, τους αγώνες, ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών, το χαράτσωμα του λαού.

Με οργανωμένη ταξική ανυπακοή να μην περάσει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οι απολύσεις.

Καταγγέλλουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και απαιτούμε την απόσυρση της. Να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι και να αμείβονται κανονικά.