Βασίλης Ζορμπάς, ένας νέος Κρέοντας!

΄Ενα ακόμα δείγμα αναιδούς και ανάρμοστης συμπεριφορά μας έδωσε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς με τη διάτρυπη επιχειρημάτων απόφασή να αρνηθεί να δώσει άδεια ταφής στο Κοιμητήριο Αγίας Παρασκευής για έναν υπερήλικα 105 ετών, πού τα τελευταία 16 χρόνια εγκαταβιούσε στη φιλόξενη Στέγη Γερόντων (Γηροκομείο), που ανήκει στην ενορία της Αγίας Παρασκευής.

΄Οταν η αρμόδια υπάλληλος του έθεσε ευγενικά το ζήτημα, εκείνος της απήντησε με οργίλο και απρεπές ύφος: «Δεν μ᾿ ενδιαφέρει! Δεν θα θάψω όλους τους τροφίμους του Γηροκομείου».

Σε σχετική ερώτηση που έκανε ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/12/2012, ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, με το γνωστό του προκλητικό ύφος, είπε πώς ο παππούς της Στέγης Γερόντων θεωρείται τρόφιμος και όχι κάτοικος Αγίας Παρασκευής –λες και δεν κατοικεί στην Αγία Παρασκευή!-και δικαιολόγησε την άρνησή του με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι τάφοι. Πληροφορούμε τους συμπολίτες μας ότι μια τέτοια άρνηση τη θεωρούμε άδικη και σκληρή. Εμείς στο παρελθόν ως δημοτική αρχή ουδέποτε αρνηθήκαμε την ικανοποίηση αναλόγων αιτημάτων της Στέγης Γερόντων και το θεωρούσαμε καθήκον μας να τους βοηθούμε στις δύσκολες και ανθρώπινες αυτές στιγμές.

΄Ολοι γνωρίζουμε το σπουδαίο και ανιδιοτελές έργο που επιτελείται στη Στέγη Γερόντων της οδού Ηπείρου τόσο από τον υπεύθυνο ιερέα, τον πατέρα Κωνσταντίνο Κουνάλη, όσο κι από από τους εθελοντές συνεργάτες του που όλοι τους θυσιάζονται να ανακουφίσουν τον πόνο της τρίτης ηλικίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια αυτή του Δημάρχου, τη θεωρούμε άδικη και υπερβολική, καθώς και προσβλητική στο πρόσωπο του μέχρι πρότινος γηραιού κατοίκου του προαστίου μας. Ο Ζορμπάς ως νέος Κρέοντας δείχνει το δικτατορικό του πρόσωπο ακόμα και στους νεκρούς!

                                                           Βασίλης Γιαννακόπουλος

                                         Πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

                Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή»