Επιστολή Β. Ζορμπά προς Β. Ξύδη: να καθαρίσει και να παραδώσει το νταμάρι Τσακού εντός 20 ημερών

Πιστός στα όσα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10-4-2013, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, απέστειλε προς τον Δήμαρχο Χολαργού – Παπάγου κ. Βασίλη Ξύδη επιστολή ζητώντας να καθαριστεί ο αθλητικός χώρος πλησίον του λόφου του Τσακού – στα σύνορα των δύο Δήμων – και να παραδοθεί στον Δήμο Αγίας Παρασκευής όπου ανήκει.

Η συγκεκριμένη επιστολή με εντολή του Δημάρχου κ. Ζορμπά προς την κ. Παλαμάρη κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα, στο Δασαρχείο και την Πυροσβεστική.

Όπως αναφέρει στην επιστολή, αλλά το τόνισε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. έπειτα από ερώτηση του κ. Γκιζιώτη, δίνει χρονικό περιθώριο 20 ημερών στον όμορο Δήμο να καθαρίσει και να παραδώσει τον χώρο που καταπατά εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος θα χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους της πόλης.

Επισήμανε τον κίνδυνο μολύνσεων που ελλοχεύει για την υγεία των περίοικων δημοτών από τη συγκέντρωση σκουπιδιών στο συγκεκριμένο χώρο  καθώς και τον κίνδυνο πυρκαγιάς από τη συγκέντρωση εκεί σκουπιδιών, ξερών κλαδιών και πλαστικών. Ο δήμος Χολαργού-Παπάγου έχει καταπατήσει και καταστήσει το χώρο αποθήκη πλαστικών κάδων ανακύκλωσης και κατά καιρούς πάρκιν των απορριμματοφόρων του.

Όπως διαπιστώνουμε ο κ. Ζορμπάς είναι αποφασισμένος να αποκτήσουν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής την περιοχή που τους ανήκει και ενημέρωσε τον κ. Ξύδη ότι μετά το πέρας των 20 ημερών αν δεν βρει ανταπόκριση θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του. Συγκεκριμένα στο Δ.Σ. ανέφερε ότι θα υποβληθούν μηνύσεις μέσω της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου.

Όπως διαπιστώνουμε ο  Δήμαρχος έχει πάρει πολύ σοβαρά το ζήτημα και γνωρίζοντας πλέον το χαρακτήρα του ξέρουμε πως θα φτάσει μέχρι το τέλος.