Πασχαλινή κατάνυξη στον Τσακό με θέμα ¨Περιμένοντας το Πάσχα¨

Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του 3ου Δημοτικού σχολείου για να φιλοξενήσει την εκδήλωση που πραγματοποίησαν από κοινού ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πευκακίων με θέμα ¨Περιμένοντας το Πάσχα¨.
Την έναρξη της βραδιάς έκαναν οι Πρόεδροι των Συλλόγων κκ Σαββίδης και Μπακογιάννης οι οποίοι ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους για την πολυπληθή τους παρουσία καθώς και για την συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζεύτηκαν δεκάδες τσάντες τροφίμων οι οποίες και θα δοθούν στην Στέγη Γερόντων και με ευθύνη της φιλανθρωπικής ομάδας του Συλλόγου Τσακού (Αλληλεγγύη) σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας,
Τον λόγο ακολούθως πήρε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής π. Διονύσιος Κατερίνας ο οποίος συνεχάρη του διοργανωτές για την εκδήλωση και τόνισε ότι στις ημέρες μας τέτοιου είδους εκδηλώσεις χρειάζονται ως πνευματικά εφόδια ενάντια στις δυσκολίες της εποχής.
Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο Τάσος Μίχας, γραμματέας του Συλλόγου Τσακού οποίος και παρουσίασε τους ομιλητές της εκδήλωσης, τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σταύρο Τρικαλιώτη καθώς και την βυζαντινή χορωδία « εν Ψαλτηρίω».
Η χορωδία «εν Ψαλτηρίω», υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, άνοιξε την βραδιά και απέδωσε με αριστοτεχνικό τρόπο εκκλησιαστικούς ύμνους της Σαρακοστής και παράλληλα πρόβαλε την γνήσια ψαλτική τέχνη όπως αυτή έχει σωθεί μέσω της έντυπης και της χειρόγραφης παράδοσης. Σχολιασμό και ερμηνεία των ύμνων αυτών έκανε ο π. Σταύρος Τριακαλιώτης, προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Πευκακίων, ο οποίος και με τρόπο γλαφυρό έκανε το κοινό να συμμετέχει όσο το δυνατόν περισσότερο.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλία του εφημέριου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, Αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο, ο οποίος και περιέγραψε την εμπειρία του από την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος ως ιερέας, τις καθημερινές συνήθειες των μοναχών και το πως είναι η ζωή στο Αγ. Όρος κατά την διάρκεια της Σαρακοστής με την προοπτική της Αναστάσεως.
Με το πέρας της εκδήλωσης ο Σύλλογος του Τσακού ενημέρωσε για την προσεχή εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 23 Απριλίου και ώρα 19:00 στο 5ο Γυμνάσιο με θέμα « Η σημασία της διατροφής στον Αθλητισμό και η ενθάρρυνση των παιδιών προς την ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες διαμορφώνοντας αθλητική παιδεία» καθώς και την αιμοδοσία που διοργανώνεται στον Ι.Ν. Πρ. Ηλία την Κυριακή 28 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) από τις 09:30 μέχρι 13:30 και την οποία ο Σύλλογος θεωρεί αναγκαία και στηρίζει έμπρακτα. Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή δεξίωση με σαρακοστιανά σπιτικά εδέσματα.