Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των ποδοσφαιρικών ομάδων των ελεύθερων δημοτών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα (1/9/2013) στο πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη, αγιασμός για την έναρξη της χρονιάς των ποδοσφαιρικών ομάδων των ελεύθερων δημοτών της Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ομάδες ατόμων ηλικίας από 17 έως 67 χρόνων περίπου οι οποίοι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σύλλογο της πόλης μας, αλλά αποτελούνται από “γείτονες” που ασχολούνται με τον αθλητισμό και χρησιμοποιούν το γήπεδο του πολιτιστικού πάρκου “Σταύρος Κώτσης” για τις προπονήσεις και για τους αγώνες τους συνήθως τα Σαββατοκύριακα.

Ήδη από το 2009 επί Δημαρχίας Βασίλη Γιαννακόπουλου, οπότε και δημιουργήθηκε ο αθλητικός χώρος, προτάθηκε και εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορούν απλοί δημότες της Αγίας Παρασκευής να επωφελούνται του χώρου και των οργάνων γυμναστικής που υπάρχουν σ’ αυτόν πέρα των ωρών προπόνησης των ομάδων των αθλητικών σωματείων. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΔΑΠ εξακολούθησε να παραχωρεί το χώρο στους δημότες.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον πατέρα Ιωάννη του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Ο αρχηγός των ομάδων κ. Βαγγέλης Καραμανέας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, και ιδιαίτερα τον κ. Γιαννακόπουλο για την ευκαιρία άθλησης που πρόσφερε στους Αγιοπαρασκευιώτες, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να παραχωρηθεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με χόρτο να προπονούνται απλοί πολίτες. Οι ομάδες αυτές όσο το επιτρέπει ο καιρός και είναι ελεύθερο το γήπεδο, θα οργανώσουν προπονήσεις και φιλικούς αγώνες και τις καθημερινές και αργότερα μόνο τα Σαββατοκύριακα όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Στον αγιασμό παρευρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για την Αγία Παρασκευή” κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης “Νίκη για την Αγία Παρασκευή” κ. Γιάννης Σταθόπουλος.