Τρία διαφορετικά πρόσωπα σε έναν μόνο υποψήφιο… Της Λένας Μαρκή

     3prosopa

    

Μέχρι τώρα ο κ. Σταθόπουλος ασχολούνταν μόνο με την κοινωνική προσφορά και τα πολιτιστικά δρώμενα δείχνοντας έτσι το κοινωνικό του πρόσωπο. Μαθαίναμε για τις δράσεις αυτές από τις πάμπολλες ανακοινώσεις του αν και ποτέ δεν παρουσίασε στοιχεία για να δούμε την αποτελεσματικότητα ή μη αυτών των προσφορών. Ποτέ δεν ενημερωθήκαμε για παράδειγμα ποιοι είναι οι γιατροί που συμμετέχουν και το βασικότερο πόσοι συνδημότες μας ωφελήθηκαν από αυτούς; Τηρήθηκαν κάποια αρχεία; Γινόταν κάποιος έλεγχος και από ποιόν; Και με ποιο σκοπό γίνονται όλα αυτά από την παράταξή του; Τα ανάλογα ισχύουν και για τους νομικούς και λογιστές κλπ  που αναφέρθηκαν στα δελτία τύπου. Για όλα αυτά υπάρχει πλήρες σκοτάδι! Κι ας μιλάει συνεχώς για διαφάνεια.

Πρόσφερε βέβαια και κάποια τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό μαγειρείο του Δήμου πάντα φωτογραφιζόμενος εντελώς «τυχαία». Προσφορές ξέχωρες από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Δεν τον είδαμε ποτέ στα super markets μαζί με το Δήμο και τους εθελοντές! Πέραν αυτού, αναρωτιέμαι αν θα είναι σε θέση να τροφοδοτεί το κοινωνικό μαγειρείο και παντοπωλείο σε μόνιμη βάση αν εκλεγεί ή θα αφεθούν στη μοίρα τους.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να φροντίσει μόνο για τον «άρτον» και να παραλείψει τα «θεάματα» πραγματοποιώντας μουσικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων. Αφού λοιπόν αντιμετώπισε τα σοβαρά θέματα των Αγιοπαρασκευιωτών επί της γης, ασχολήθηκε και με το φεγγάρι.

      Και αφού είδαμε το κοινωνικό του(!) πρόσωπο  καιρός είναι να πάρουμε και μια άλλη γεύση, αυτή του υπερασπιστή. Αλλά ποιών;  Όσων δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους; Κάτι τέτοιο θα ήταν  σοβαρό ατόπημα από έναν υποψήφιο δήμαρχο που κρίνει και κατακρίνει άλλους ως «ανέντιμους». Πριν αρχίσει να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του θα έπρεπε να έχει πλήρη γνώση του θέματος γιατί αν σε έναν απλό πολίτη επιτρέπεται μια κουβέντα παραπάνω, σε έναν πολιτικό αρχηγό η οποιαδήποτε λέξη έχει άλλο αντίκτυπο.

Εντύπωση μου προκάλεσε η αντίδραση πολλών πολιτικών (και μη) παραγόντων της πόλης μας σε πρόσφατη είδηση για οφειλές δημοτικού συμβούλου προς το Δήμο. Αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε όλοι έτρεξαν να συμπαρασταθούν στον ανώνυμο σύμβουλο παραγνωρίζοντας και υποβαθμίζοντας την ίδια την πράξη. Πρώτος και καλύτερος ο επικεφαλής της «Νίκης των πολιτών» κ. Σταθόπουλος, που αντί να κατακεραυνώσει τον σύμβουλο που παρ΄ ότι έχει ειδοποιηθεί πολλές φορές δεν αποδίδει την οφειλή του  στο Δήμο και να ζητήσει να δημοσιοποιηθεί αμέσως το όνομά του, έσπευσε να μιλήσει για «σπίλωση» και «ανθρωποφαγία». Ίσως πάλι να φοβάται ότι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και θα έρθουν στην επιφάνεια πιθανόν και άλλοι οφειλέτες … Άραγε αν εγώ ή κάποιος άλλος δημότης αγνοήσουμε τις οφειλές μας προς το Δήμο θα τύχουμε της ίδιας αντιμετώπισης;

Να υποθέσουμε πως ως υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Σταθόπουλος μας δίνει δείγματα του τρόπου που θα διοικήσει αν εκλεγεί; Να υποθέσουμε ότι σε αυτή την περίπτωση θα προσφέρει ασυλία στους δημοτικούς συμβούλους και θα τους τοποθετήσει στο απυρόβλητο, βάζοντάς τους σε βάθρο ξέχωρα από τους δημότες; Τότε όμως δεν θα μπορεί να μιλάει πλέον για «Νίκη των πολιτών».

     Αν όπως λένε η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά φοβάμαι ότι αρχίζω να διαβλέπω και τρίτο πρόσωπο στον κ. Σταθόπουλο. Αυτό του κακομαθημένου παιδιού.

Στην ίδια ανακοίνωση χωρίς να έχει καμία σχέση με το θέμα, αναφερόμενος στο Δήμαρχο γράφει τα εξής: «Δημοσιοποιει,οχι στη σελιδα του Δημου αλλα σε σελιδα στην οποια εχει δωσει χρηματα του Δημου, με απευθειας αναθεσεις εργου» οδηγώντας τον αναγνώστη να υποθέσει ότι έγινε κάτι μεμπτό. Αν αυτό δεν είναι σπίλωση και ανθρωποφαγία του χειρίστου είδους τότε τι είναι; Γιατί αν υπήρχε κάτι παράνομο θα έπρεπε να το καταγγείλει ευθέως και όχι να δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις! Γνωρίζει ότι και σε άλλη τοπική ιστοσελίδα, όπως και σε εφημερίδες, έχουν ανατεθεί διαφημίσεις του Δήμου και αν το γνωρίζει γιατί το κρύβει;  Όπως αντιλαμβάνεστε για τον κ. Σταθόπουλο όποιος δεν τον εξυμνεί, όποιος τον κριτικάρει πολιτικά (γιατί με τα προσωπικά ασχολούνται άλλοι), αυτομάτως γίνεται εχθρός του και αυτό αγαπητοί συμπολίτες θα πρέπει να το προσέξετε ιδιαίτερα γιατί αν ισχύει τώρα, φανταστείτε αν αναλάβει ποτέ εξουσία τι μέλλει γενέσθαι!!! Κατά τον κ. Σταθόπουλο τα ΜΜΕ της πόλης μας θα πρέπει να «χαϊδεύουν» τ’ αυτιά του με κολακείες, διαφορετικά θα δεχθούν την επίθεσή του. Αντιδράσεις που θυμίζουν κακομαθημένο παιδί και όχι πολιτικό που είναι ικανός να αναλάβει τα ηνία μιας πόλης για να την οδηγήσει στην ευημερία.

Τρία διαφορετικά πρόσωπα σε έναν μόνο υποψήφιο!

Η πορεία προς τις εκλογές ίσως να μας εμφανίσει κι άλλα πρόσωπα! Το σημαντικό όμως είναι το πρόσωπο που θα φανεί μετά τις εκλογές και ίσως να είναι το πιο επικίνδυνο …

 

Λένα Μαρκή

 lena1

 —-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook