Ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς στη ημερίδα παρουσίασης της πράξης «Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού, Festival Factory»

Zorbas-Kourasis copy

Στην Ημερίδα Παρουσίασης της πράξης «Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού, «Festival Factory» που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 και ώρα 10:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου  μίλησε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς.

IMG_8574 copyΣτόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση της πράξης στην τοπική κοινωνία των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου, στους παραγωγικούς φορείς καθώς και στους δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν στην επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 78 άνεργων, με σκοπό την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η  Α.Σ. «FESTIVAL FACTORY» που απαρτίζεται από τους φορείς: ΙΝΙΤΙΑ ΑΕ (Συντονιστής Α.Σ.) ,Δήμος Χαλανδρίου, Δήμος Αγίας Παρασκευής, Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε., Δίκτυο Επαγγελματικής Κατάρτισης, ΑΜΚ «Κέντρο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας» ΚΕΑΕΠ.

Η πράξη «Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού», υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 8 «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

IMG_8633 copyΟ Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς ξεκίνησε την ομιλία του  ευχαριστώντας το Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Κουράση ,τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, τον Αντιπρόεδρο της αναπτυξιακής σύμπραξης κ. Αγγελή και τους συντελεστές του  Festival Factory για την άριστη  συνεργασία. Στη συνέχεια διαβεβαίωσε τους δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος ότι ο Δήμος μας θα είναι πάντα συμπαραστάτης και αρωγός και αναφέρθηκε στις πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Αγίας Παρασκευής οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για το ξεκίνημα της  επιχειρηματικής τους  δραστηριότητας.

Παρόντες εκ μέρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν επίσης η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής κα. Γκίνη και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Αδαμόπουλος.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΒΑΣΙΛΗ ΖΟΡΜΠΑ :

“Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου για την  παρουσίαση της πράξης  «Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού, Festival Factory» στην τοπική κοινωνία των Δήμων Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής, στους παραγωγικούς φορείς καθώς και στους δυνητικά ωφελούμενους του προγράμματος.

ΘIMG_8589 copyα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Κουράση για την άριστη μέχρι σήμερα συνεργασία μας με το Δήμο Χαλανδρίου αλλά και για την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό, τους παρόντες Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, τον Αντιπρόεδρο της αναπτυξιακής σύμπραξης κ.Αγγελή, τους συντελεστές του  Festival Factory για την σημαντική τους συμβολή στην άρτια διεξαγωγή του προγράμματος, τους παρόντες εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων.

Αλλά κυρίως θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ εσάς τους συμπολίτες μας , τους νέους επιχειρηματίες που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας και διεκδικείτε τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όποιοι τελικά επιλεγείτε και έχετε τη μοναδική ευκαιρία να θέσετε μέσω του προγράμματος τις βάσεις για το ξεκίνημα της  επιχειρηματικής σας δραστηριότητας θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση τόσο των υπηρεσιακών παραγόντων του  Δήμου μας όσο και εμού προσωπικά.

IMG_8649 copyΌπως ήδη γνωρίζετε το έργο προβλέπει την κατάλληλη προετοιμασία, υποστήριξη και ένταξη στην αγορά εργασίας ενός συνόλου 78 ατόμων που θα αποτελείται από άνεργους, νέους επιστήμονες με χαμηλά εισοδήματα που κατοικούν στους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου. Ο βασικός στόχος του έργου είναι να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής και να αξιοποιηθούν με σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο, προκειμένου να συνδυαστεί το παραδοσιακό με το σύγχρονο σε υφιστάμενους πολιτιστικούς θεσμούς (πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ κλπ) και σε δυνητικούς – νέους θεσμούς που θα σχεδιαστούν έτσι ώστε να ταιριάζουν στις σύγχρονες ανάγκες και τα βιώματα των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης και της ευρύτερης περιοχής. Το εν λόγω έργο για τους Δήμους Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής είναι σε θέση να αναπτύξει οικονομικούς και επιχειρηματικούς τομείς της περιοχής που δεν έχουν αξιοποιηθεί με ολοκληρωμένο τρόπο μέχρι στιγμής, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την τοπική πολιτισμική ταυτότητα, αυξάνοντας την ελκυστικότητα και επισκεψιμότητα της περιοχής, ώστε να ωφεληθεί άμεσα το σύνολο των ωφελουμένων της Πράξης, και έμμεσα ολόκληρη η τοπική οικονομία της περιοχής παρέμβασης.

Το στοίχημα για εμάς είναι αυτονόητο :

Η ένταξη των Πολιτιστικών Επιχειρήσεων που θα δημιουργηθούν από το πρόγραμμα στο πλούσιο πολιτιστικό γίγνεσθαι  του Δήμου μας.

 Η στήριξη της επιχειρηματικότητας των ομάδων που θα δημιουργηθούν στα πρώτα τους βήματα με το Δήμο σαν πιθανό «πελάτη» σε μια ευρεία γκάμα πολιτιστικών παρεμβάσεων που επιχειρούνται ή είναι στα σκαριά όπως:

Η κοινωνική δομή «Γυναίκα και Δημιουργία» : δυνατότητα ανάληψης κάποιων από τις υπάρχουσες ομάδες (art therapy/ομάδα θεάτρου/εικαστικά) ή να προτείνουν τη δημιουργία νέων.

Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες των ΚΑΠΗ : δυνατότητα ανάληψης των ομάδων χορωδίας, χορού, εικαστικών, θεάτρου.

Στο Πολιτιστικό Δεκαήμερο «Αλέκος Κοντόπουλος» και σε άλλες δράσεις που με επιτυχία διοργανώνει εδώ και χρόνια η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος .

Σε συναυλίες και λοιπά πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου.

Σε εκδηλώσεις ανάδειξης της τοπικής κοινωνίας.

Στη δημιουργική απασχόληση παιδιών του Δήμου μας στις Δομές των παιδικών σταθμών που με βάση την δυναμικότητα τους κατατάσσονται μεταξύ των μεγαλύτερων παρόχων φροντίδας  βρεφών & νηπίων πανελληνίως.

Σε οποιαδήποτε καινοτόμο ιδέα μπορέσουν οι ομάδες αυτές να συλλάβουν και εφαρμόσουν, ο Δήμος θα σταθεί αρωγός ώστε οι ομάδες αυτές να ορθοποδήσουν το ταχύτερο δυνατό και να δημιουργήσουν πολιτιστικές υπηρεσίες ανταγωνιστικές και επιθυμητές από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και εκτός των συνόρων των δήμων Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής.

IMG_8575 copyΔεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας και ότι από κοινού θα  αναζητήσουμε εκείνες τις δράσεις και τα προγράμματα του Δήμου – ήδη σε εφαρμογή ή νέα-που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόσφορο πεδίο συνεργασίας, αξιοποίησης της κατάρτισης, επιμόρφωσης, συνεχούς επαγγελματικής καθοδήγησης, ολοκληρωμένης συμβουλευτικής που θα λάβετε μέσω της πράξης με ένα και μοναδικό στόχο : Την επανένταξή σας στην αγορά εργασίας που αποτελεί και το τελικό ζητούμενο.

Γιατί σε μια κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία, σε μια εποχή κρίσης οικονομικής αλλά πρωτίστως κρίσης αξιών, δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι τα παιδιά μας, επιστήμονες, λαμπρά μυαλά να ξενιτεύονται προς αναζήτηση εργασίας. Σε αυτή τη συγκυρία η χώρα μας έχει ανάγκη την ενέργεια, τον ενθουσιασμό ,τη μόρφωση και το δυναμισμό των νέων μας για να ορθοποδήσει.

Τους θέλουμε εδώ για να οικοδομήσουμε το μέλλον της χώρας μας. Να είστε σίγουροι ότι  με τις αρμοδιότητες που μου δίνει η Δημαρχιακή μου ιδιότητα θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να το εξασφαλίσω.

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook