Ψήφισμα του Δ.Σ. για την αντίθεση με τον νέο τρόπο αξιολόγησης (Ν.4250/14)

δημοτικο συμβουλιο

Συζήτηση για την αξιολόγηση βάση του Ν.4250/2014 στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο και για μια άλλη φορά το θέμα έγινε λάστιχο.

Με την παρουσία πολλών εργαζομένων του Δήμου, οι οποίοι πήραν το λόγο μέσω των εκπροσώπων τους, συζητήθηκε επί μακρού το θέμα της αξιολόγησης με απόψεις που στην ουσία συμφωνούσαν, αν και διαφωνούσαν στις λεπτομέρειες.

Τελικά με μόνη αρνητική ψήφο αυτή του κ. Ησαΐα και τη σύμφωνη άποψη των υπολοίπων παρευρισκομένων, αποφασίστηκε και ψηφίστηκε το παρακάτω ψήφισμα.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Δ.Σ. της 11ης Ιουνίου 2014:

Ο Ν. 4250/2014 έχει κριθεί προδήλως αντισυνταγματικός από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και η εφαρμογή του δεν είναι δυνατή γιατί καταστρατηγεί την βασική αρχή των αντικειμενικών και αμερόληπτων κριτηρίων της επαγγελματικής ικανότητας των υπαλλήλων σε σχέση με την εργασία τους καθώς και την αρχή της αξιοκρατίας και θα επιφέρει τα ακόλουθα:

1.      Την εισαγωγή της αναγκαστικής ποσόστωσης (25% άριστοι, 60% μέτριοι και 15% ανεπαρκείς) που νομοτελειακά θα οδηγήσει σε προκατασκευασμένα αποτελέσματα.

2.      Θα διαλύσει την έννοια της συλλογικότητας δημιουργώντας αρνητικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων καταργώντας τη συνεργασία και συναδελφικότητα που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου μας.

3.      Με το συγκεκριμένο Νόμο οι εργαζόμενοι θα οδηγηθούν σε μισθολογικές μειώσεις, απολύσεις αλλά και ιδιωτικοποιήσεις των Υπηρεσιών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ:

·         Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νέο τρόπο  αξιολόγησης των εργαζομένων των Δήμων με βάση το Ν. 4250/14 που στόχο έχει την μισθολογική καθήλωση και την απόλυση εργαζομένων καθώς γίνεται με αδιαφανή και μη αντικειμενικά κριτήρια.

·         Ζητούμε την κατάργηση και μη εφαρμογή του Νόμου, ώστε να μην εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού ποσοστών από το Δήμο μας, ούτε τώρα ούτε στη λήξη της προθεσμίας ούτε ποτέ στο μέλλον που είναι η προϋπόθεση  έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου περί αξιολόγησης.

·         Παρέχουμε πλήρη στήριξη και προστασία στους υπαλλήλους και προϊσταμένους των Διευθύνσεων  από κάθε πειθαρχική ποινή σε άρνηση (αποχή) τους να συμμετάσχουν στην ανωτέρω διαδικασία χωρίς να αρνούμαστε την αξιολόγηση προσώπων.

·         Ζητούμε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) να αναλάβει το σύνολο των πρωτοβουλιών εκείνων προκειμένου να ακυρωθεί ο Ν.4250/14 τόσο σε θεσμικό επίπεδο  όσο και στην πράξη.

·         Καλούμε το Δήμαρχο να απέχει από την εφαρμογή της Εγκυκλίου Δ/ΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326 για την αξιολόγηση του προσωπικού και σε ότι άλλο τον αφορά.

·         Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις των θεσμικών οργάνων των εργαζομένων.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook