Β. Ζορμπάς: “η Ένωση Γονέων και η ΔΕΠ εμπόδισαν τη λειτουργία του cine σχολείου”

cine σχολείο1

Δεδομένου ότι για πρώτη φορά φέτος, μετά από πολλά χρόνια, δεν θα λειτουργήσει ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «ΣΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ» αισθάνομαι την υποχρέωση να παραθέσω τους λόγους και να αιτιολογήσω προς τους πολίτες το γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτό- το δυσάρεστο για όλους μας- γεγονός.

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος λειτουργούσε ανέκαθεν, επί όλων των προηγουμένων  Διοικήσεων, με ιδιώτες. Χωρίς ουδέποτε να παρουσιαστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Μόνο όταν εμείς  αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, «θυμήθηκαν» ορισμένοι να εναντιωθούν στην μέσω ιδιωτών λειτουργία του κινηματογράφου, ξεκινώντας μια «εκστρατεία» εναντίον μας αλλά στην ουσία εναντίον των δημοτών. Τα γεγονότα και οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των ετών 2011, 2012,  είναι γνωστά όπως και τα γεγονότα του 2013, όταν «γνωστοί-άγνωστοι» προσπάθησαν, μέσω καταγγελιών στην Αστυνομία να κλείσουν τον κινηματογράφο. Γνωστή επίσης και η προσπάθεια τοπικού ηλεκτρονικού ΜΜΕ, να παραπληροφορήσει τον κόσμο ότι ο κινηματογράφος δήθεν έκλεισε.

Για την λειτουργία, φέτος, του κινηματογράφου, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), έγκαιρα υπέβαλε αίτημα στο 2ο Γυμνάσιο, για την παραχώρηση του αύλειου χώρου και των βοηθητικών εγκαταστάσεων. Το αίτημα υποβλήθηκε αφού πρώτα εξασφαλίστηκε η νομική κατοχύρωση ότι μπορεί να λειτουργήσει στον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος στην συνείδηση των δημοτών είναι συνυφασμένος με τον Θερινό Κινηματογράφο. Να σημειωθεί ότι μεταφορά του στο πρώην «Στρατόπεδο Σπυρούδη», για νομικούς επί του παρόντος αλλά και πρακτικούς λόγους, δεν είναι δυνατή.

Η συνέλευση Καθηγητών του 2ου Γυμνασίου αποφάσισε, με κάποια καθυστέρηση, να παραχωρηθεί ο χώρος στον ΠΑΟΔΑΠ. Η απόφαση όμως αυτή, έπρεπε να έχει και την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), προς την οποία και παραπέμφθηκε.

Η ΔΕΠ, στις 11-4-2014, εξέδωσε αρνητική απόφαση κατά πλειοψηφία. Υπέρ της παραχώρησης τάχθηκε ο Πρόεδρός της, Αντιδήμαρχος Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, ενώ εναντίον ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Λογοθέτης (τότε υποψήφιος και στη συνέχεια εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του κ. Γιάννη Σταθόπουλου), η εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κ. Εύη Χατζοπούλου (εκφράζοντας τις απόψεις της Προέδρου κυρίας Αύρας Μπασακίδου και του Δ.Σ. Να σημειωθεί ότι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης, ήταν ο κ. Πάνος Γκόνης, τότε υποψήφιος και στη συνέχεια εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του κ. Γιάννη Σταθόπουλου) και η εκπρόσωπος του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κου. Φαλούκα.

Η αρνητική απόφαση της ΔΕΠ, θα μπορούσε να παρακαμφθεί μόνο με αντίθετη  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Λόγω όμως των Δημοτικών Εκλογών, υπήρχε νομική απαγόρευση συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τουλάχιστον μέχρι την 30-5-2014.  Γεγονός που δεν επέτρεψε, χρονικά, την ανάληψη ενεργειών για την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου για την φετινή θερινή περίοδο. Κάτι που το γνώριζαν τα μέλη της ΔΕΠ, που καταψήφισαν την παραχώρηση.

Η Διοίκησή μας, τα έτη 2011, 2012 και 2013, λειτούργησε τον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο, παρά τις οξείες και παράλογες αντιδράσεις, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων, αύξησε τις κατηγορίες δικαιούχων μειωμένου εισιτηρίου και υπερδιπλασίασε τα έσοδα του Δήμου, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Και το ίδιο είχε σκοπό να πράξει και φέτος, αν η αρνητική (κατά την εκτίμησή μας με ιδιοτελή πολιτικά κριτήρια) ψήφος των μελών της ΔΕΠ που προαναφέρθηκαν, δεν έθετε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

 

Τους παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών οι οποίοι, εξαιτίας της απόφασής τους, δεν θα απολαύσουν φέτος τις υπηρεσίες του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου και θα αναγκαστούν να επισκεφθούν ιδιωτικούς κινηματογράφους, καταβάλλοντας σημαντικά υψηλότερο αντίτιμο.

 

Με εκτίμηση,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook