Συνάντηση της Ρένας Δούρου με τους Δημάρχους Βορείου Τομέα, στο Χαλάνδρι

Συνάντηση με τους δημάρχους του Βόρειου Τομέα είχε το πρωί της Τρίτης, 1/7, στο Παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Χαλανδρίου, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τους εκλεγμένους αντιπεριφερειάρχες Βόρειου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο και Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου.
χαλάνδρι-δημαρχοι-δουρου1
Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Δήμαρχοι: Αγίας Παρασκευής Βασ. Ζορμπάς (απερχόμενος) και Γ. Σταθόπουλος (εκλεγμένος) , Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης (απερχόμενος), Γιώργος Θωμάκος (εκλεγμένος), Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Φωκιανός (απερχόμενος), Τάσος Μαυρίδης (εκλεγμένος), Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλης, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης (απερχόμενος), Σίμος Ρούσσος (εκλεγμένος).
Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα των περιοχών τους.
Κατά την παρέμβασή της, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι “στόχος μας δεν είναι μία διοίκηση – παντογνώστρια, με έτοιμες λύσεις – προκάτ αλλά μία περιφερειακή διοίκηση συμπαραστάτρια και αρωγός των δήμων”. “Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι δεν θα κριθούμε από κομματικό μηχανισμό αλλά από τους πολίτες και τα προβλήματα και σας το λέω αυτό, εγώ που ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα”.
“Η επανεκλογή δεν είναι αυτοσκοπός της «Δύναμης Ζωής», γιατί εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με όρους πολιτικού κόστους”, παρατήρησε.
χαλάνδρι-δημαρχοι-δουρου2
Η εκλεγμένη Περιφερειάρχης επέμεινε στην ανάγκη νέου τρόπου λειτουργίας και συντονισμένης δράσης Περιφέρειας και δήμων. Στο πλαίσιο αυτού του συντονισμού, η ίδια επεσήμανε “την ανάγκη να στερεώσει μια νέα, ισότιμη σχέση Περιφέρειας και Δήμων”.
“Η «Δύναμη Ζωής» θέλει να είναι φορέας ενός διαφορετικού ήθους διοίκησης και εξουσίας, με τους δήμους ισότιμους συμμέτοχους στη διαδικασία  αντιμετώπισης των προβλημάτων, όπως για παράδειγμα αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, στη βάση “νέας φιλοσοφίας”, με την “εφαρμογή της ευρωπαϊκής και εθνικής νομιμότητας”, που “θα στηρίζεται στις αρχές της μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων, μέσα από τη διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση, την επανάχρηση”.
Σε συντονισμένη δράση κάλεσε και για το θέμα της αξιολόγησης που “μόνο αξιολόγηση δεν είναι, πλήττει την Τοπική Αυτοδιοίκηση” και “σε τίποτε δεν ωφελεί τους δημότες”.
Τέλος, αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση, επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με όρους δημοκρατίας, διαφάνειας, και με πολιτικές ουσίας που δεν θα εντείνουν τις συνέπειές της.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter