Έγινε χθες στο 2ο Γυμνάσιο η συνέλευση γειτονιάς

4

Έγινε χθες, Κυριακή 19-10-14, στο 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, η δεύτερη από τις τέσσερεις συνελεύσεις γειτονιάς που διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τη σύνταξη του Προϋπολογισμού του έτους 2015.
Η συνέλευση ξεκίνησε με το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος  ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα θέματα που απασχολούν τον Αι Γιάννη (Αγίου Ιωάννου, πλατεία Αϊ Γιάννη, πάρκο «Σταύρος Κώτσης», πάρκο Νεαπόλεως, Όμβρια, Συγκοινωνία, πεζοδρόμια  κ.α.) και στο τι έκανε και τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή γι αυτά. Αμέσως μετά το Δήμαρχο πήραν το λόγο οι Αντιδήμαρχοι Ε. Πετσατώδη, Γ. Σιδέρης και Ζ. Φωτεινού για σύντομες αναφορές σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις χαιρετισμοί των Δημοτικών Συμβούλων Γ. Μυλωνάκη (Συμμαχία Ευθύνης), Α. Γκιζιώτη (Λαϊκή Συσπείρωση) και Αλ. Μουστόγιαννη (Μια Γενιά Μπροστά).
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου “ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ” Κ. Βαβουγιός μίλησε για την ανάγκη το λεωφορείο Β5 να κατεβαίνει την Αγίου Ιωάννου, για τα παρκαρίσματα στα πεζοδρόμια, στις εισόδους της πλατείας και στις γωνίες, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους πεζούς και στην κυκλοφορία, για τα περίπτερα, το οικόπεδο Ασημακοπούλου κ.α.

Οι Δημότες, στη συνέχεια, έθεσαν μια σειρά θεμάτων. Η ανυπαρξία ή η κακή κατάσταση των πεζοδρομίων σε πολλούς δρόμους καθώς και η κατάληψη τους από οχήματα ήταν το πρόβλημα που τέθηκε με ιδιαίτερη έμφαση από τους περισσότερους. Τέθηκαν επίσης θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, μέτρων σε ορισμένες επικίνδυνες διασταυρώσεις, ελεγχόμενης στάθμευσης στην  Αγίου Ιωάννου, δράσεων υποστήριξης της τοπικής αγοράς,  φωτισμού σε ορισμένα σημεία, πολιτιστικών εκδηλώσεων (πχ φεστιβάλ στο «Σταύρος Κώτσης») κ.α.

Τέλος ο Δήμαρχος έκλεισε τη συνέλευση με απαντήσεις και δεσμεύσεις στα θέματα που έθεσαν οι Δημότες.

Στη συνέλευση, που συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, παραβρέθηκαν ο πρ. δήμαρχος Αντ. Σιδέρης, ο Ευαγγ. Θεοδοσόπουλος, πρόεδρος Εφέδρων Αξιωματικών, Αντιδήμαρχοι, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων