Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί το Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έστειλε έγγραφο στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, με το οποίο αναφέρει ότι από την ιστοσελίδα του Δήμου πληροφορήθηκε την σύσταση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας. Προειδοποιεί όμως έμμεσα τον Δήμο, ότι κτηνιατρικές πράξεις (αιμοληψία, εμβολιασμό, θεραπεία), σύμφωνα με το Νόμο,  μπορεί να κάνει ΜΟΝΟ κτηνίατρος που έχει άδεια λειτουργίας ιατρείου μικρών ζώων συντροφιάς. Συνεπώς ο/η κτηνίατρος που προτίθεται να προσλάβει ο Δήμος, δεν έχει δικαίωμα να κάνει τέτοιες πράξεις. Προφανώς, θα δίνει μόνο συμβουλές.
Ακολουθεί η επιστολή του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου στο Δήμο: 

παν. κτηνιατρικός σύλλογος

Έγγραφο προς Δήμο Αγ. Παρασκευής για την Σύσταση και Λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Αθήνα, 26/02/15

ΑΠ: 1080

Προς: ΔΗΜΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,

υπόψη δημάρχου

 

Θέμα: «Σύσταση και Λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας»

 

Πληροφορηθήκαμε από την ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Αγ. Παρασκευής ότι η δημοτική αρχή θα προβεί σε Σύσταση και Λειτουργία Κτηνιατρικής Υπηρεσίας – Λειτουργία Προγράμματος για Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων. Πράγματι βάσει του 4235/2014 η διαχείριση των αδέσποτων ζώων αποτελεί ευθύνη των Δήμων. Παρόλα αυτά, και μέχρι την ίδρυση του δημοτικού κυνοκομείου οι κτηνιατρικές πράξεις (αιμοληψία για εξετάσεις, φαρμακευτική θεραπεία, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό, καταγραφή και σήμανση κ.ά.) μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από κτηνίατρο με άδεια λειτουργίας ιατρείου ζώων συντροφιάς. Αυτό ορίζεται από το σύνολο του νομικού πλαισίου, άρα και τον ν.4039/2012 και την τροποποίηση αυτού με τον ν.4235/2014, καθώς και από τα Προεδρικά Διατάγματα που ορίζουν το κτηνιατρικό επάγγελμα.

Η πρόθεση του Δήμου σας κινείται σαφώς σε σωστά πλαίσια, απλώς θα πρέπει να τηρηθεί το σύνολο της νομοθεσίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία και ευζωία και των αδέσποτων ζώων, καθώς και η δημόσια υγεία.

Με εκτίμηση,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΤΡΑΧΗΛΗ                                                              Α. ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ

 

πηγή: http://www.hva.gr/el/article.php?id=831

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.