Με μεγάλη συμμετοχή φορέων έγινε η πρώτη συνάντηση με θέμα τα ναρκωτικά στο 1ο Δημοτικό

 

20150603_195228 copy
ΨΗΦΙΣΜΑ Επιτροπής Κατοίκων και Φορέων της Αγίας Παρασκευής κατά των Ναρκωτικών
Ψήφισμα 
των εκπροσώπων φορέων και κατοίκων που συμμετείχαν στην σύσκεψη της Τετάρτης 03 Ιουνίου 2015.
 
Εν έτει 2015, έχοντας την γνώση και την εμπειρία των αποτελεσμάτων της 
μόνιμης ή ευκαιριακής χρήσης ναρκωτικών, το να μην Πράττεις ότι μπορείς
ενάντια στα ναρκωτικά είναι καταδικαστέο.
 Δεν μπορείς να στέκεσαι αμέτοχος και αδιάφορος στο γεγονός ότι χιλιάδες νέοι άνθρωποι βρίσκουν ως διέξοδο στα κοινωνικά και προσωπικά προβλήματά τους την πρέζα.
Εάν καλούμε τα παιδιά μας να μην «μασάνε» και να λένε «ΟΧΙ» στην κάθε είδους πρέζα, εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε στο κλίμα ανοχής των σκληρών γεγονότων:
-Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο όχι μόνο από υπερβολική
δόση αλλά και από δυστυχήματα που τελούνται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
-Χιλιάδες νέοι άνθρωποι αναλώνουν την ενέργεια και την ζωντάνια τους για να βρουν την δόση τους ώστε να «ξεφύγουν» αντί να πολεμήσουν για να «μείνουν όρθιοι».
-Οι πλατείες των πόλεων έχουν γίνει στέκια διακίνησης κάθε είδους ναρκωτικής ουσίας, κυρίως κάνναβης, της οποίας την δοκιμή ή την χρήση οδηγούνται χιλιάδες έφηβοι, έχοντας μάλιστα την δικαιολογία ότι «δεν είναι και πολύ βλαβερή».
 
Φτάνει πια! Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι τα παιδιά μας, το παρόν μας και το μέλλον μας, οδηγούνται στην απραξία, στην απαξία και την εξαθλίωση.
 
Εμείς τουλάχιστον λέμε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
 
Συνεργαζόμαστε με το ΚΕΘΕΑ και με το ΑΡΓΩ για όποιες δράσεις απαιτούνται προκειμένου να αναδειχθεί στην Αγία Παρασκευή το πρόβλημα, με στόχο την ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή και τους Φορείς της Αγίας Παρασκευής να σταθούν συνεργάτες και αρωγοί στην προσπάθειά μας ώστε να προχωρήσει σε βάθος η ενημέρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση του προβλήματος.
Καλούμε τους Συμπολίτες μας στην διαρκή δράση, στο σπάσιμο της σιωπής 
και του φόβου. Τα ναρκωτικά είναι κοινωνικό πρόβλημα κι όχι ατομικό.
 
Έστω και ένας άνθρωπος να σωθεί από αυτόν τον δρόμο, για εμάς είναι Νίκη.
Και αυτός ο άνθρωπος, μπορεί να είναι το δικό μας παιδί.
 
Πράττουμε τώρα!!! Και καλούμε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συνταχθούν μαζί μας και να ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΩΡΑ!!!  Ίσως, αύριο να είναι αργά!!!
 
Αποφασίζουμε ομόφωνα την συγκρότηση της Επιτροπής Κατοίκων και Φορέων της Αγίας Παρασκευής κατά των Ναρκωτικών και συμμετέχουμε με σιωπηλή πορεία από την Πλατεία Αγίας Παρασκευής ως την Πλατεία Αη Γιάννη στην συναυλία που διοργανώνουν το ΚΕΘΕΑ και το Αργώ. ​
 
20150603_195231 copy
20150603_194951 copy