Μπάρα σε δημόσιο δρόμο! Σε κάποιους δεν άρεσε καθόλου …

20150602_μπάρα Αρτέμωνος

Ο τίτλος του άρθρου θα μπορούσε να είναι “Ανεξήγητα Φαινόμενα”, αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιες πράξεις δεν έχουν λογική βάση.

Πριν αρκετές μέρες στη άκρη της οδού Αρτέμωνος από την πλευρά της οδού Λυκούργου αντικρίσαμε μια μπάρα που εμπόδιζε την είσοδο-έξοδο των οχημάτων στο δρόμο.

Το τμήμα της οδού Αρτέμωνος ανάμεσα στη Λυκούργου και στη Θρασυβούλου βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σχολικά συγκροτήματα και είναι δημόσιος δρόμος, γεγονός που μας έκανε να απορούμε για την εμφάνιση της μπάρας στη μία άκρη του. Αναρωτηθήκαμε γιατί τοποθετήθηκε η μπάρα, με ποιά απόφαση και πως νομιμοποιείται. Η εύλογη σκέψη είναι πως τοποθετήθηκε για την προστασία των μαθητών των δύο σχολείων που διέρχονται από εκεί. Όμως από την άλλη πλευρά ο δρόμος είναι ανοικτός επιτρέποντας τη διέλευση των οχημάτων. Φανταστείτε την έκπληξη του οδηγού που θα μπει στο δρόμο αυτό και στην άλλη άκρη θα αντικρύσει τη μπάρα και θα υποχρεωθεί να γυρίσει πίσω (Πώς; Κάνοντας αναστροφή; Με την όπισθεν;)!!!

Λυκούργου και Αρτέμωνος-μπάρα

Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος προστασίας των μαθητών; Απ’ όσο γνωρίζουμε οι διαβάσεις έξω από σχολεία προστατεύονται με πεζοφάναρα, διαγραμμίσεις και οδοσημάνσεις. Αντιλαμβάνεστε τι θα γινόταν αν όπου υπήρχε σχολικό συγκρότημα κλείναμε αυθαίρετα το κομμάτι του δρόμου που περνάει από κει;

Βλέποντας το χάρτη, πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν το κομμάτι αυτό της Αρτέμωνος να μετατραπεί νόμιμα σε πεζόδρομο, διασφαλίζοντας τη διέλευση των μαθητών και γλιτώνοντας τους οδηγούς από την ταλαιπωρία.

Όμως, η λύση καμιά φορά δίνεται από μη αρμόδιους και δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Έτσι σήμερα βρεθήκαμε μπροστά σε μια σπασμένη μπάρα. Κάποιος ή κάποιοι φαίνεται ότι ενοχλήθηκε/καν και παραφέρθηκε/καν!

Συμπέρασμα: άσκοπο ξόδεμα χρημάτων, χωρίς αποτέλεσμα…

20150626_σπασμένη μπάρα

 

—-

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες,video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.