Αρχική ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Αυτά είναι τα γραφεία που θα μισθώσουν οι ΠΑΙΣΔΑΠ

Αυτά είναι τα γραφεία που θα μισθώσουν οι ΠΑΙΣΔΑΠ

Αν θυμάστε στις 17 Αυγούστου 2015 ενημερώνοντάς σας για την μεταφορά των γραφείων Διοίκησης των ΠΑΙΣΔΑΠ στον καινούργιο παιδικό σταθμό στα Πευκάκια, το θεωρήσαμε σοφή απόφαση γιατί δεν θα πλήρωνε ο Δήμος ενοίκια.

Αναφέραμε όμως τότε και την από 31/7/2015 πρόσκληση ενδιαφέροντος του Νομικού Προσώπου για εξεύρεση χώρου προς ενοικίαση.

Στο τέλος του 2015 φαίνεται ότι βρέθηκε ο χώρος των 100-150τ.μ. κοντά στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που έχουμε πρόκειται για χώρο που ενοικιάζεται δίπλα στο κατάστημα “Αληζιώτης” επί της Λ. Μεσογείων. Το ποσό του μισθώματος υπολογίζεται λίγο κάτω από τα 1.000€ και οσονούπω η Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών θα μετακομίσει εκεί.

Και γεννάται το θεμελιώδες ερώτημα, σε ποιό πλανήτη ζουν μερικοί-μερικοί;

Καθημερινά ακούμε ότι “χρήματα δεν υπάρχουν”, τα έσοδα των Δήμων συνεχώς μειώνονται! Η Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών μόλις πρόσφατα κατηγορούσε την προηγούμενη Διοίκηση για οικονομικές εκκρεμότητες (ανείσπρακτα τροφεία) που δυσκολεύουν τη λειτουργία του Ν.Π.! Επί σειρά ετών Δημοτικές Αρχές και αντιπολιτεύσεις φώναζαν για ανάγκη ύπαρξης ιδιόκτητων κτιρίων, ώστε να  αποφύγουμε την οικονομική αιμορραγία των ενοικίων! Όλες οι προηγούμενες  Διοικήσεις των ΠΑΙΣΔΑΠ συστεγάζονταν με κάποιο σταθμό, τώρα τι έγινε και δεν χωράνε;;; Γιατί δεν τους κάνει ολοκαίνουργιο κτίριο;

Μας προβληματίζει επίσης το εμβαδό του χώρου που αναζητάται.

Να σημειώσουμε ότι οι Διοικήσεις των άλλων δύο Νομικών Προσώπων (ΠΑΟΔΑΠ & Δημοτικής Βιβλιοθήκης) μια χαρά επιβιώνουν σε γραφεία κτιρίων που ανήκουν στο Δήμο και στην αρμοδιότητα του έκαστου Ν.Π. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη σε ένα χώρο περίπου 25τ.μ. στεγάζονται 4 γραφεία μαζί με της προέδρου. Ο ΠΑΟΔΑΠ στεγάζεται σε χώρο μικρότερο των 50τ.μ., κάτω από τις κερκίδες του δημοτικού γηπέδου. Επί τη ευκαιρία το γραφείο Δημάρχου μαζί με τα γραφεία των γραμματέων είναι 42τ.μ.. Για τις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων υπάρχει πάντα η αίθουσα στο Δημαρχείο.

Οι ΠΑΙΣΔΑΠ τι χρειάζονται τα 100-150τμ; Για να αντιληφθείτε την έκταση, σκεφτείται ότι σε 100-150τ.μ. κατοικεί άνετα μια 4μελής οικογένεια.

Πιθανολογώντας, αν το μίσθωμα είναι 700-800€ μηνιαίως, υπολογίζουμε μια δαπάνη των 8.400 – 9.600€ το χρόνο! Υπολογίζοντας και τους υπόλοιπους λογαριασμούς (ΔΕΗ, τηλέφωνο, ΕΥΔΑΠ, είδη καθαριότητας κλπ) φτάνουμε ή και ξεπερνάμε τα 10.000€.

Μάθαμε βέβαια για ένα παραθυράκι του νόμου που μπορεί να εξηγεί αυτή τη βιασύνη για μετακόμιση εκτός δημοσίου χώρου, αλλά δεν το επιβεβαιώσαμε ακόμη.

Προς το παρόν παρακολουθούμε την αριστερή ή αριστερίζουσα Διοίκηση του Δήμου να “σέβεται” το “ματωμένο ευρώ” του δημότη.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter