Στο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής έκοψε τη βασιλόπιτα η Ένωση Συλλόγων Γονέων

SAM_0972 copy

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων έκοψε σήμερα την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της επιλέγοντας ως τόπο την μεγαλύτερη αίθουσα* του ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής στην οδό Αιτωλίας.

Ο λόγος για αυτή την επιλογή ήταν το σοβαρότατο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο και την ανάγκη προβολής του και πίεσης για τη αντιμετώπισή του.

Το σχολείο δεν έχει τους απαιτούμενους χώρους για να στεγάσει τους μαθητές, τα προηγούμενα χρόνια είχε βρεθεί ως λύση η λειτουργία του και τις απογευματινές ώρες. Με την μετονομασία του από Τεχνικό Λύκειο σε ΕΠΑΛ απαγορεύτηκαν από το νόμο τα απογευματινά μαθήματα με αποτέλεσμα ορισμένοι μαθητές να αναγκάζονται να κάνουν εκτός από εργαστήρια και θεωρία στο κτίριο του ΣΕΚ στη Λ. Μεσογείων. Με την πάροδο του χρόνου στο ΕΠΑΛ προστέθηκαν και άλλες ειδικότητες που εκφράζουν τις εργασιακές ανάγκες της εποχής μας, οι οποίες προσέλκυσαν περισσότερους μαθητές, το κτιριακό πρόβλημα όμως ανάγκαζε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κάποιες φορές να σταματούν τις εγγραφές.

SAM_0982 copy

Η λύση υπάρχει και είναι σχετικά κοντά. Το νέο ΕΠΑΛ που ξεκίνησε εδώ και χρόνια να χτίζεται στο οικόπεδο “Μπαρμπίκα” και που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ο λόγος που σταμάτησε η κατασκευή, όπως ειπώθηκε, ήταν αρχικά η αντίδραση των κατοίκων και στη συνέχεια η χρεωκοπία του εργολάβου. Σύμφωνα με τα λεγόμενα, τόσο της προέδρου της Ένωσης κ. Εύη Ματιάτου – Χατζοπούλου, όσο και του αντιδημάρχου παιδείας κ. Πάνου Γκόνη υπάρχει η διαβεβαίωση από τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ ότι θα δημοπρατηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2016. Όπως είπε όμως ο κ. Γκόνης, δεν πιστεύει ότι θα αποπερατωθεί ούτε το 2016-2017 για να χρησιμοποιηθεί.
Να πούμε έδώ ότι η πρώην πρόεδρος της Ένωσης εξήρε την προσφορά του Συλλόγου Τσακού που βρέθηκε απέναντι από τους κατοίκους που αντιδρούσαν για την κατασκευή του σχολείου στο “Μπαρμπίκα” και την βοήθεια που προσφέρει.

SAM_0997 copy

Τα συμπέρασμα ήταν πως πρέπει όλοι οι Σύλλογοι Γονέων μαζί με την Ένωση Συλλόγων Γονέων να πιέσουν για την κατασκευή του νέου ΕΠΑΛ.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στο 4ο Λύκειο και παρελήφθη από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Γιώργο Νεκταρίδη.

SAM_1001 copy

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος της Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας κ. Αθανάσιος Φαλούκας μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο σύμβουλος Α΄/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γαλάνης, η πρόεδρος του Συλλόγου “ΠΕΡΙΚΛΗ” κ. Άννα Σταυροπούλου, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Αγίας Παρασκευής, η κ. Ράνια Αποστολοπούλου πρόεδρος του Δημοκρατικού Γυναικείου Συλλόγου, η γραμματέας του Συλλόγου Τσακού κ. Κουτσουρά,  η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου κ. Τζανίνη και πολλά μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Αγίας Παρασκευής.
Παρεβρέθηκαν επίσης μέλη της Δημοτικής Αρχής, οι επικεφαλής παρατάξεων κ. Αντρέας Γκιζιώτης και Αλέξανδρος Μουστόγιαννης και εκ μέρους της παράταξης “Αγία Παρασκευή η πόλη μας” ο κ. Γιώργος Μαργαρίτης.

SAM_1006 copy

SAM_1009 copy

SAM_1012 copy

* Θα μπορούσε να είναι τραγική ειρωνία η ονομασία, γιατί πρόκειται για μια μέτρια αίθουσα σε όχι πολύ καλή κατάσταση, που ενίοτε χρησιμοποιείται και ως αίθουσα εκδηλώσεων ανάλογα με τις ανάγκες. Από τις φωτογραφίες μπορείτε να κρίνετε. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μαθητές και καθηγητές αν αυτή είναι η μεγαλύτερη αίθουσα …

SAM_0981 copy