Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Έγινε η συνάντηση της Ένωσης Γονέων με τις ΚτΥπ για την...

Έγινε η συνάντηση της Ένωσης Γονέων με τις ΚτΥπ για την άμεση διεκπεραίωση του Μπαρμπίκα

Την Παρασκευή 04.03.2016, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ενωσης μαζί με το Δ/ντη του 1ου ΕΠΑΛ κ. Νίκο Καλαντζόπουλο επισκέφτηκαν τις ΚτΥπ  Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) και συναντήθηκαν με τη νέα πρόεδρο του οργανισμού κ. Ιωάννα Κοντούλη καθώς και με τον Διευθυντή του Τμήματος Μελετών Έργων  κ. Δημήτριο Φιλιππάκο.

Στη συνάντηση αυτή κατατέθηκε από την Ένωση -για πολλοστή φορά στον Οργανισμό και πρώτη στη νέα του διοίκηση – πλήρης κατάλογος με τα αιτήματά μας, για την ανέγερση των σχολικών μονάδων που έχει ανάγκη η πόλη μας. Θέσαμε σε απόλυτη προτεραιότητα την αποπεράτωση του σχολικού συγκροτήματος του πρώην οικοπέδου «Μπαρμπίκα» που πρόκειται  να στεγάσει τους μαθητές που φοιτούν στο  σημερινό «σχολείο» του ΕΠΑΛ στην Αιτωλίας καθώς και των εργαστηρίων που λειτουργούν στο ΕΚ στη Μεσογείων. (Τα αιτήματα που κατατέθηκαν είναι αναρτημένα στο blog της Ένωσης https://enosigoneonagiasparaskevis.wordpress.com).

Η ανάδειξη του προβλήματος των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΠΑΛ από την Ένωση, με την επιλογή του συγκεκριμένου σχολείου για την κοπή της πίτας μας, ευαισθητοποίησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και  οδήγησε τα μέλη μας στην ομόθυμη «απαίτηση» να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια άμεσης επίλυσης του θέματος – το οποίο εκφράστηκε στη συνέχεια και στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Η συνάντηση αυτή αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα μέχρι την υλοποίηση του έργου.

 

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, η ενημέρωση που είχαμε ήταν η ακόλουθη:

  1. Η αποπεράτωση του ΕΠΑΛ αποτελεί προτεραιότητα της ΚτΥπ Α.ε.
  2. Το τμήμα μελετών έχει προχωρήσει στην αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης του κτιρίου και θα ακολουθήσουν ο προϋπολογισμός της αποπεράτωσής του και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.
  3. Είναι γνωστές οι φθορές που κάθε μέρα αυξάνονται στο μη φυλασσόμενο υπό ανέγερση κτίριο, οι οποίες αντίστοιχα ανεβάζουν και το κόστος αποπεράτωσής του.
  4. Για τα υπόλοιπα οικόπεδα –αιτήματα με τα προς ανέγερση σχολεία, η νέα διοίκηση της ΚτΥπ επιφυλάχθηκε να απαντήσει εν ευθέτω χρόνο.

 

Θετικά εκτιμάται  το γεγονός -και επισημάνθηκε και από την πρόεδρο της ΚτΥπ ΑΕ – αφενός, της συγκροτημένης παρουσίας της Ένωσης και της πληρότητας των αιτημάτων και αφετέρου, ότι τα ίδια αιτήματα και προτεραιότητες τέθηκαν και από τη Δημοτική αρχή σε πρόσφατη προγενέστερη συνάντηση που είχε μαζί της.

 

Ως ΔΣ της Ένωσης Γονέων εκτιμούμε θετικά την καλή πρόθεση της ΚτΥπ Α.Ε. αλλά δεν επαναπαυόμαστε, παρακολουθούμε και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση ώστε και έως οι καλές προθέσεις να γίνουν υλοποιημένα έργα.

 

Αγία Παρασκευή 10.3.2016

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο