Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο χθεσινό Δ.Σ. – Καψοκεφάλου & Βλάχος έβγαλαν σπίθες!

Efi Kapsokefalou

 

Ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο (15/3/16) όχι μόνο λόγω της ανεξαρτητοποίησης του Γιάννη Λογοθέτη, αλλά και εξαιτίας ορισμένων σοβαρών θεμάτων που το τελευταίο διάστημα προκαλούν πονοκεφάλους στη Δημοτική Αρχή.

Έντονους διαλόγους είχαμε αρκετούς, ένας εξ αυτών μεταξύ προέδρου του ΔΣ κ. Γεράσιμου Βλάχου και της δημοτικής συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Έφης Καψοκεφάλου.

Την ώρα των ερωτήσεων-δηλώσεων η κ. Καψοκεφάλου ασχολήθηκε με τρία σημαντικά θέματα. Το πρώτο αφορούσε την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λογοθέτη και τη διαφορά που κάνει αυτή στην μέχρι τώρα εικόνα του Δ.Σ. Όπως δήλωσε συγκινήθηκε με το λόγο του και εκεί που ήταν όλα ισοπεδωμένα και απαξιωμένα, τα όσα διάβασε και είπε ο κ. Λογοθέτης αποτελούν ένα γερό ταρακούνημα και δείχνουν κάτι διαφορετικό. Με τα γενναία πράγματα που είπε, δίνει στην παράταξη ΝΙΚΗ και την αντιπολίτευση μια αφορμή για νέα και ειλικρινή αυτοκριτική, για έναν απολογισμό προσωπικό και ομαδικό που πρέπει να κάνουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, να ασχοληθούν με τα σημαντικά και να βελτιωθούν σαν άνθρωποι, γιατί τους διάλεξε αυτή η πόλη να την εκπροσωπήσουν.

Στη συνέχεια η κ. Καψοκεφάλου απευθύνθηκε στον πρόεδρο κ. Βλάχο και τον επέκρινε για τη στάση του στο θέμα της αποχής των απασχολούμενων στις κοινωνικές δομές. Προηγουμένως ο κ. Βλάχος είχε ενημερώσει για την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τα συμβάντα που οδήγησαν στην κάλυψη της σίτισης των ωφελούμενων από τους Παιδικούς Σταθμούς και ανέφερε πως την Παρασκευή μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΔΡΑΣ.Ε και περιμένει απάντησή του για το τι μέλει γενέσθαι στη συνέχεια. Αυτό οδήγησε την κ. Καψοκεφάλου να δηλώσει πως είναι μεν έκδηλο το ενδιαφέρον του για τις κοινωνικές δομές, εκείνη όμως δεν μπορεί να φανταστεί που σταματάει, όταν δεν ξέρει Τετάρτη χαράματα (16/3/16) αν το ΔΡΑΣ.Ε έχει κατορθώσει να πληρωθεί και αν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι μετά από τόσους μήνες καθυστέρηση και τι ποσά. Όπως τόνισε ακολούθως, οι εργαζόμενοι μέσω του ΔΡΑΣΕ προσφέρουν στην πόλη και το ενδιαφέρον είναι της πολιτικής Διοίκησης, του Δημάρχου, του προέδρου και των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων, δεν είναι υπόθεση του ΔΡΑΣ.Ε αν θα πληρωθεί ή όχι. Η ίδια περίμενε πως θα υπήρχε μια σαφής ενημέρωση και δεν μπορεί να διανοηθεί πως εκείνος αγνοεί και δεν θέλει να γνωρίζει και περιμένει από το ΔΡΑΣ.Ε να τον πάρει τηλέφωνο.

Για να λάβει στα λόγια αυτά την αυστηρή απάντηση από τον κ. Βλάχο ότι τους εξήγησε πως συνέβησαν τα γεγονότα και πως εκείνος πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΜΚΟ και να αναφέρει, κλείνοντας, τη ρήση από τη Βίβλο «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί» . Στην οποία φράση πήρε την κοφτή απάντηση από την κ. Καψοκεφάλου ότι δεν θα του επιτρέψει άλλη φορά να την αντιμετωπίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο και πως ο φαρισαϊσμός δεν την εκφράζει. Στο σημείο αυτό υπήρξε κάποια ένταση και φυσικά κατόπιν ο κ. πρόεδρος δήλωσε πως δεν είπε ονόματα και ούτε αναφέρονταν σε κάποιον συγκεκριμένα. Να σημειώσουμε ότι στην μέχρι τώρα δημοτική της πορεία η κ. Καψοκεφάλου υπήρξε πάντα ευθύς, ξεκάθαρη και έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους, επομένως σίγουρα δεν της ταιριάζει ο προηγούμενος χαρακτηρισμός. Είναι επίσης λίγο δύσκολο να δεχτούμε ότι ο κ. Βλάχος ανέφερε την συγκεκριμένη φράση μόνο και μόνο γιατί είναι …εύηχη, χωρίς να έχει κάποιον αποδέκτη. Εκ των πραγμάτων δεν ακούγεται παράλογη η θέση της κ. Καψοκεφάλου ότι ο πρόεδρος έπρεπε να φροντίσει να έχει απάντηση και αν χρειάζονταν να κάνει και δύο και τρία τηλεφωνήματα. Διαφορετικά θα αναγκαστεί να τρέχει πάλι τελευταία στιγμή. ( Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες υπάρχει κάποιο κώλυμα με την πληρωμή των εργαζομένων του ΔΡΑΣ.Ε από το Υπουργείο, μόλις εξακριβώσουμε τι συμβαίνει θα έχετε ενημέρωση).

Κλείνοντας αυτό το θέμα και στρεφόμενη προς το Δήμαρχο η κ. Καψοκεφάλου αναφέρθηκε στο 6ωρο ωράριο που επετεύχθη για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, αλλά δεν περιλαμβάνει τις έξι προϊστάμενες των μονάδων, κατηγορώντας τον κ. Σταθόπουλο ότι υποχώρησε και δεν αντιστάθηκε ώστε να συμπεριληφθούν και αυτές, ως ένδειξη αναγνώρισης της ευσυνειδησίας και της προσφοράς τους.

Και δεν ήταν μόνο αυτοί οι κραδασμοί που ακούστηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση που έκρυβε εκπλήξεις… Όσο περνάει ο καιρός τόσο αυτοί πληθαίνουν.

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter