Πέρασε από το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α το θέμα του Στρατοπέδου Σπυρούδη, αναμένεται το ΦΕΚ

Χωρίς τίτλο
Εγκρίθηκε την Πέμπτη 30/6/2015 από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α) της Π.Ε.  Βορείου Τομέα Αθηνών, μετά από τρίωρης διάρκειας συνεδρίαση, η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αγίας Παρασκευής και ο καθορισμός όρων δόμησης για το Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Στ.Κώτσης.
Η πρόταση του Δήμου, όπως είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2006 και όπως συμπληρώθηκε το 2013 μετά την εκδίκαση των ενστάσεων με την ενίσχυση της αναψυχής εκτός από τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, έγινε πλήρως αποδεκτή από το Συμβούλιο, χωρίς καμία τροποποίηση ή περιορισμό, όπως είχε ήδη γίνει αποδεκτή και από τη Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής. Τον Δήμο μας εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Πετσατώδη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Αστικού Σχεδιασμού Αλεξάνδρα Παλαμάρη, προκειμένου να εισηγηθούν σχετικά στο Συμβούλιο και να δώσουν διευκρινίσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν.
Η έγκριση του Συμβουλίου είναι το τελευταίο καθοριστικό στάδιο πριν την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και τη δημοσίευσή της σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ).
Η τροποποίηση του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου της πόλης μας για τον καθορισμό των όρων δόμησης στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» είναι καθοριστικής σημασίας θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας, καθώς είμαστε πλέον σε θέση να εκπονήσουμε τις απαραίτητες μελέτες και να υλοποιήσουμε έργο για την αξιοποίηση, την περιβαλλοντική αναβάθμιση και την προστασία του πρώην στρατοπέδου με στόχο την πλήρη ένταξή του στην πολιτιστική και αθλητική ζωή και καθημερινότητα της πόλης και των κατοίκων της.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter