Δήλωση Βασίλη Ζορμπά, για το θέμα «ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ», στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5 Ιουλίου 2016

IMG_0121-2 (1)

Το θέμα του κληροδοτήματος «ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ», έχει συμπληρώσει πλέον 12ετία. Πάνω στο θέμα αυτό χτίστηκαν πολιτικές καριέρες, με πρώτου και καλύτερου του σημερινού δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Κύριε δήμαρχε, είχατε υποσχεθεί, σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από ερώτησή μου, ότι στην επόμενη ή στην μεθεπόμενη (από εκείνη) συνεδρίαση, θα φέρνατε το θέμα για συζήτηση. Η σημερινή είναι η μεθεπόμενη και στα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν υπάρχει.

Αφού είχατε αποκρύψει τη γνωμοδότηση που εσείς είχατε ζητήσει, επί δύο μήνες, με τη δικαιολογία ότι δήθεν δεν σας είχε ενημερώσει η γραμματέας σας για ένα τόσο σημαντικό θέμα, αφού η απεργία των δικηγόρων αποτέλεσε μια ακόμη δικαιολογία για να κερδίσετε άλλους έξι (6) μήνες πολιτικό χρόνο, αποφεύγεται και πάλι να το φέρετε για συζήτηση.

Σας καλώ, εντός 48 ωρών, να εκδώσετε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την αφαίρεση ή την μη αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του «Da Vinci». Η συνεδρίαση αυτή, θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τις 8 μ.μ. και να προσκληθούν, πέραν των δημοτικών συμβούλων, οι:

  1. Αντώνης Σιδέρης, πρώην δήμαρχος
  2. Κωνσταντίνος Κατσάρας, συμπολίτης μας
  3. Αικατερίνη Γιαγή, συμπολίτισσά μας
  4. Ανδρέας Μπαλωτής, δημοσιογράφος
  5. Εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Συνέλευσης Πολιτών», καθώς και

όποιος άλλος κρίνετε εσείς ως δήμαρχος, ότι θα συμβάλει στη συζήτηση.  Στον καθένα από τους ομιλητές, να δοθεί ο λόγος για τουλάχιστον δέκα (10) λεπτά. Ελπίζω ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, θα παρευρίσκονται ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Εάν εντός της επομένης εβδομάδας, δεν έχετε κάνει τις ενέργειες για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεδρίαση, θα έχω κάθε δικαίωμα να χαρακτηρίσω την πολιτική σας, τουλάχιστον στο θέμα αυτό,  ως την εκλογή σας στη θέση του δημάρχου, σαν την μεγαλύτερη «πολιτική απάτη» τα τελευταία 18 χρόνια στην πόλη μας.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής