Ίσως το 2017 και όχι άμεσα η επιχορήγηση από τη Γ. Γ. Αθλητισμού στο Δήμο μας (video)

gipedo basket - agia paraskevi

Γράφει η Λένα Μαρκή

Με βάση την επίσημη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/1892-17), η Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, και αφορά στην χρηματοδότηση των δήμων, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), για αναβάθμιση των αθλητικών χώρων τους, είναι εκείνη που έλαβε χώρα στις 23/12/2015.

Είναι σαφές ότι οι πρώτοι 17 δήμοι που πραγματοποιούν έργο για τους αθλητικούς χώρους τους, με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, είναι οι δήμοι: Αιγάλεω, Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Τυρνάβου, Τεμπών, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Σκύρου, Περάματος, Ζωγράφου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Καισαριανής, Αγίας Βαρβάρας, Ν. Ιωνίας, Βύρωνα, Τρικκαίων, Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αλιάρτου.

Η Προγραμματική Σύμβαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εκτελείται από τους παραπάνω δήμους από την αρχή του τρέχοντος έτους και έχει ημερομηνία λήξης, το αργότερο, μέχρι το τέλος του. Η επόμενη Προγραμματική Σύμβαση που θα ακολουθήσει, εκπληρώνοντας η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αιτήματα άλλων δήμων, προφανώς θα είναι στο πέρας της τρέχουσας χρονιάς, δηλαδή στο τέλος του 2016.

Μέσα από τις αναρτήσεις στην “Διαύγεια” φαίνεται ότι οι παραπάνω δήμοι έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία των διαγωνισμών και έχουν προχωρήσει στην ανάδειξη αναδόχων. Η εκτέλεση των έργων έχει ξεκινήσει για την πλειψηφία τους από τον Ιούνιο του 2016.

Μετά από τοποθέτηση της Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ελισάβετ Πετσατώδη, σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμος μας συγκατελέγεται στην αμέσως επόμενη Προγραμματική Σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, της οποίας η εκτέλεση θα αφορά, όπως προκύπτει, το έτος 2017 και όχι άμεσα, όπως εκείνη δήλωσε στους δημοτικούς συμβούλους και κατ΄επέκταση στους δημότες, δηλαδή ότι τα έργα για τα οποία έχουν αιτηθεί ως δήμος, θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2016.

Αφορμή της τοποθέτησης αυτής της κ. Πετσατώδη υπήρξε η ερώτηση  από το δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Λογοθέτη για την επισκευή των ανοικτών αθλητικών χώρων του Δήμου και ιδίως αυτού του 7ου Δημοτικού σχολείου. Συμπερασματικά ο κ. Λογοθέτης και η νεολαία της πόλης θα χρειαστεί να περιμένουν τουλάχιστον ένα ακόμα έτος, καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός απροόπτου.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ο Δήμος φαίνεται να είχε τη δυνατότητα να επισκευάσει με ιδίους πόρους τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους,  αλλά επέλεξε να χρηματοδοτήσει με 50.000€ το φεστιβάλ της ΕΡΤ.

Ερώτηση κ. Γιάννη Λογοθέτη

  –
Τοποθέτηση Αντιδημάρχου κ. Ελισάβετ Πετσατώδη

o

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter