Σκληρή ανακοίνωση της ΕΝΕΒΑΠ κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων στο Δήμο μας

ΕΝΕΒΑΠ

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b1%cf%82

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Συνεχίζεται το τελευταίο διάστημα η ένταση της φοροληστείας απέναντι στα λαϊκά στρώματα ενώ συνδυάζεται με την ολοένα μείωση των κονδυλίων που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες. Παράλληλα, συνεχίζεται η διόγκωση κάθε είδους ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, τον ΟΑΕΕ, κλπ εξαιτίας της αδυναμίας των εργαζόμενων και μικρών αυτοαπασχολούμενων να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους.

Είναι φανερό ότι το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα πάρει μαζικότερες διαστάσεις τους επόμενους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο αριθμός των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκε τον Ιούλη κατά 125.000, φτάνοντας στα 4,1 εκατομμύρια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), «οι οφειλέτες στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» φτάνουν περίπου στα 1,6 εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι φοροαπαλλαγές προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κάνοντας σαφές για άλλη μία φορά ότι τα αποτελέσματα της κρίσης τα φορτωνόμαστς οι μικροί επαγγελματίες, τα λαϊκά νοικοκυριά.

Σε αυτό το φόντο, το επόμενο διάστημα, οι κατασχέσεις, οι εκβιασμοί και τα άλλα μέτρα «αναγκαστικής εκτέλεσης» απέναντι στα χρεωμένα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, θα πάρουν ακόμη μαζικότερες διαστάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «αποκλίσεις» από τους στόχους του κρατικού προϋπολογισμού.

Η ίδια τακτική ακολουθείται και από το Δήμο της Αγ. Παρασκευής για χρέη των αυτοαπασχολούμενων σε αυτόν.

 ΕΝΕΒΑΠ σήμα

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ ομόφωνα αποφάσισε:

Θα προσπαθήσουμε να ακυρώσουμε με οποιοδήποτε τρόπο κάθε κατάσχεση, κάθε πλειστηριασμό που απορρέει από την βάρβαρη πολιτική των τελευταίων 30 και πλέον χρόνων,  εφόσον  θα είμαστε ενήμεροι. Τα χρέη προς όλους τους φορείς (εφορία, ΟΑΕΕ και λοιπά ασφαλιστικά ταμεία, δημοτικά τέλη) να αποδοθούν με ευνοϊκή ρύθμιση σύμφωνα με το εισόδημα του καθενός, και να καταργηθούν οι τόκοι και προσαυξήσεις.

Η ΕΝΕΒΑΠ καλεί όλους τους επαγγελματίες που πλήττονται από την  αντιλαϊκή  πολιτική να συστρατευτούν μαζί μας (να γίνουν μέλη) και να ενισχύσουν τον αγώνα.

 ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Επίσης καλούμε και τα υπόλοιπα Σωματεία, κλαδικά και τοπικά, σε συνεχή επαφή για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την διαβίωση για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

 

 

 –

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter