Φωτίου: Προσλήψεις σε 60 δήμους για στελέχωση των Κέντρων Κοινότητας

kentra_koinotitas

Την προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας για την στελέχωση Κέντρων Κοινότητας από 60 δήμους, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σημειώνοντας ότι θα δημιουργούν συνολικά 254 κέντρα σε όλη τη χώρα.

Η κ. Φωτίου, σε συνέντευξη της στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε, διεξωδικά στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, σημειώνοντας ότι έχει ουσιαστική διαφορά από τα προηγούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Οι ωφελούμενοι δεν θα παίρνουν μόνο ενίσχυση σε είδος, αλλά θα παίρνουν και χρήματα (επιδοματικό κομμάτι), αλλά και υπηρεσίες, όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς κλπ», σημείωσε και πρόσθεσε ότι  το πιο καθοριστικό στοιχείο αυτού του νέου προγράμματος είναι «η δυνατότητα για το 10% των δικαιούχων να επιμορφωθούν και ακολούθως να βρουν εργασία».

Το ΚΕΑ, τόνισε η ίδια «αφορά περίπου 700.000 συνανθρώπους μας, που δεν θα χρειάζεται να ψάχνουν πελατειακό κομματικό επίπεδο για πρόσβαση στα προγράμματα, αφού στο πλαίσιο μιας μεγάλης μεταρρύθμισης θα δημιουργηθούν για πρώτη φορά στο ελληνικό κράτος 254 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα, που θα παρέχουν όλη την σχετική πληροφόρηση και πρόσβαση στην διαδικασία ένταξης». Αυτά, υπογράμμισε η κ. Φωτίου «θα διαθέτουν τις απαραίτητες βάσεις δεδομένων και κατάλληλη ηλεκτρονική πλατφόρμα για πλήρη πρόσβαση και ένταξη των δικαιούχων στα προγράμματα, μόνο με την χρήση του ΑΦΜ».

Ήδη ανακοίνωσε η κ. Φωτίου, οι πρώτοι 60 δήμοι προκηρύσσουν τις θέσεις για την στελέχωση των Κέντρων Κοινότητας, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είπε ότι στον φετινό προϋπολογισμό τριπλασιάστηκαν τα ποσά για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και τα προβλεπόμενα 760 εκατομμύρια, έχουν εγκριθεί από τους δανειστές.

Αρχική Σελίδα

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter