Αφιερωμένη στην Ειδική Αγώγη ήταν η Βασιλόπιτα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

enosi sullogon goneon 20170205_120051Η πρόεδρος της Ένωσης κ. Εύη Ματιάτου – Χατζοπούλου

Το Ειδικό σχολείο Κωφών & Βαρηκόων επέλεξε η Ένωση Συλλόγων Γονέων για να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, αφιερώνοντάς την στην Ειδική Αγωγή.
Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από το ΔΣ της Ένωσης, ήταν ο Δήμαρχος, οι πρώην Δήμαρχοι Βασίλης Ζορμπάς και Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Αντρέας Γκιζιώτης, ο επικεφαλής της “Μιας γενιάς μπροστά” Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, Αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τσιαμπάς και Κώστας Κρητικίδης, οι πρόεδροι και μέλη των σχολικών επιτροπών, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων & κηδεμόνων, ο διευθυντής του ειδικού σχολείου Κωφών & Βαρήκοων, καθηγητές και η κοινωνική λειτουργός του σχολείου.
Προβλήθηκε βίντεο με τις δραστηριότητες των παιδιών του σχολείου και με θαυμάσιες θεατρικές παραστάσεις τις οποίες διοργάνωσαν και τονίστηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να αισθάνονται τα παιδιά ότι δημιουργούν ωραία πράγματα.
enosi sullogon goneon 20170205_1239
Οι επικεφαλής δημ. παρατάξεων κ.κ.  Β. Γιαννακόπουλος, Α. Γκιζιώτης και Α. Μουστόγιαννης
Απηύφθηναν χαιρετισμούς, η Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων κ. Εύη Ματιάτου – Χατζοπούλου, ο  κ. Δήμαρχος, ο κ. Γεώργιος Μαργαρίτης εκ μέρους του κ. Ζορμπά, ο κ. Γιαννακόπουλος, ο κ. Γκιζιώτης, ο κ. Μουστόγιαννης, η κ. Χλύκα, και ο κ. Ριτζάκης, όπου ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά και τόνισαν τον ιδιαίτερο τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί η ειδική αγωγή.
Τόσο η Πρόεδρος της Ένωσης όσο και οι κύριοι Γκιζιώτης και Μαργαρίτης αναφερθήκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδική αγωγή ιδίως με τις νέες διατάξεις.
enosi sullogon goneon 20170205_122954
Ο κ. Γιώργος Μαργαρίτης

Συγκεκριμένα ο κ. Μαργαρίτης επισήμανε την εύστοχη επιλογή της Ένωσης Γονέων να επιλέξει για την εκδήλωση το Ειδικό Σχολείο Κωφών & Βαρήκοων, καθώς η Ειδική Αγωγή βρίσκεται στην επικαιρότητα, λόγω των δυσμενών αλλαγών που προβλέπονται με την νέα διάταξη του υπουργείου, αφού περικόπτονται τα σχετικά κονδύλια κατα 40%.

Τόνισε ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο ανέκυψε αιφνιδιαστικά εν μέσω της σχολικής χρονιάς, χωρίς τον απαιτούμενο χρόνο διαβούλευσης και μάλιστα η εφαρμογή του “κόφτη” θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, χωρίς την διασφάλιση των απαραίτητων ειδικών θεραπειών.
Τέλος ευχήθηκε Καλή Δύναμη στον Σύλλογο Γονέων του Ειδικού Σχολείου και σ’όλους τους γονείς των παιδιών αυτών, ενώ στην Ένωση Γονέων ευχήθηκε να είναι πάντα διεκδικητική γιά το καλό των παιδιών μας.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter