Έχει ο καιρός γυρίσματα Δήμαρχε…

zorbas i poli mas logo

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που θα καταργούσε τα «μνημόνια» με έναν νόμο, με ένα άρθρο, μετά από πολύμηνες δήθεν διαπραγματεύσεις, συμφώνησε με τους δανειστές μέτρα (στην ουσία άλλο ένα μνημόνιο) που πλήττουν βάναυσα όλους τους πολίτες. Κατέστρεψε την επιχειρηματικότητα και  τον ιδιωτικό τομέα, διέλυσε το δημόσιο, αφαίμαξε μισθωτούς και συνταξιούχους.  Και σαν να μην έφτανε αυτό, «πανηγυρίζει» κοροϊδεύοντας όλους μας χωρίς ίχνος ντροπής.

Όλοι θυμόμαστε το δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο τα προηγούμενα χρόνια, προ ΣΥΡΙΖΑ, να επιτίθεται  λάβρος κατά των  μνημονίων και των «μνημονιακών», να αυτοανακηρύσσεται «αντιμνημονιακός επαναστάτης» και να έχει σαν σύνθημα το «υπερασπιζόμαστε την κοινωνία». Και μετά ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ, που τα ισοπέδωσε όλα. Ο πρώην «αντιμνημονιακός» δήμαρχος μεταλλάχθηκε σε νεομνημονιακό.  Το 3ο Μνημόνιο (το προηγούμενο του ΣΥΡΙΖΑ) του φάνηκε καλό, ίσως γιατί το υπέγραψαν αυτοί που του έδωσαν το χρίσμα του «εκλεκτού» και στήριξαν την υποψηφιότητά του. Ακόμη και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου δέσμευσε, για να παραδοθούν στους δανειστές.

Όταν όμως άρχισε να διαφαίνεται η τεράστια λαϊκή δυσαρέσκεια, μεταμφιέσθηκε  σε «ανεξάρτητο».  Δεν βρήκε ποτέ  το θάρρος να επικρίνει τα μέτρα φτωχοποίησης του λαού από τους συντρόφους του (δεν το θέλει ούτε το μπορεί) αλλά «σφυρίζει» αδιάφορα. Και αναρωτιόμαστε; Πού πήγε εκείνος ο Γιάννης Σταθόπουλος, ο «επαναστάτης αντιμνημονιακός», που ΘΑ «υποστήριζε την κοινωνία»; Ούτε ένα Ψήφισμα (από αυτά που έφερνε παλιότερα), έτσι «για τα μάτια του κόσμου», δεν εισηγήθηκε.  Διοργανώνει συνεχώς χορούς και εκδηλώσεις, φωτογραφίζεται και αυτοθαυμάζεται, προσπαθώντας να ξεφύγει από την παγίδα που έστησε ο ίδιος στον εαυτό του. Αλλά δεν θα τα καταφέρει, γιατί και δεν ξεχνάμε και θα του το θυμίζουμε συχνά.

Βασίλης Ζορμπάς

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter