Στο “κόκκινο” η σχέση Δημάρχου και εργαζομένων! Τι είπε ο Αντρέας Γκιζιώτης στο Δ.Σ. (video)

gkiziotis a DS

Γράφει η Λένα Μαρκή

Για τη σχέση της Διοίκησης του Δήμου με τους εργαζόμενους έκανε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο (8-6-2017), ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αντρέας Γκιζιώτης.

Ο κ. Γκιζιώτης στηλίτευσε τα δυο μέτρα και δυο σταθμά που ακολουθεί η Διοίκηση του Δήμου στον τρόπο διαχείρισης των εργαζομένων.

Ξεκίνησε αναφερόμενος στην απόλυση της συμβασιούχου εργαζόμενης των Παιδικών Σταθμών, η οποία έλαβε μεγάλη έκταση και δημοσιοποιήθηκε εκτός από το aparaskevi-images.gr και από πανελλαδικά site (aftodioikisi.gr, kalpinews.gr κ.λπ.). Με αυτή την ενέργεια μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Γκιζιώτης, ο Δήμαρχος πέτυχε την αναγνωρισιμότητά του, αφού οι τίτλοι των άρθρων μιλούσαν για το «Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ που απέλυσε συμβασιούχο» και μάλιστα η απόλυση συνέπεσε με την ώρα των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑίου Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα ότι θα γίνει προσπάθεια να μην χάσουν τις εργασίες τους οι συμβασιούχοι.

Την απορία του εξέφρασε ο κ. Γκιζιώτης, πως η πρόεδρος των ΠΑΙΣΔΑΠ κ. Δημητρίου-Καβρουδάκη και κατά συνέπεια ο Δήμος, έσπευσε να απολύσει μία εργαζόμενη των 460€, με 8μηνη σύμβαση, ηλικίας περίπου 55 χρονών, που έρχεται με δυο συγκοινωνίες από τη Φιλαδέλφεια, γιατί την έκρινε ότι δεν είναι κατάλληλη στην εργασία της μέσα σε μόλις 15 ημέρες!!!

Με άμεση παρέμβαση του ΠΑΜΕ, της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και του Σωματείου Εργαζομένων ανακλήθηκε η απόλυση γιατί την μπλοκάρισαν στον ΟΑΕΔ και απαίτησαν από το Δήμαρχο την ανάκλησή της.

Ο Δήμαρχος, ο οποίος ως συνήθως κατά τον κ. Γκιζιώτη «και ξέρει και δεν ξέρει», είναι «και κακός και καλός με όλους», ο αντιδήμαρχος που πιθανόν δεν γνώριζε (; ) αν και το έγγραφο έφυγε από το Δήμο, η πρόεδρος κ. Δημητρίου που παρότι την ίδια μέρα που πήρε την απόφαση της απόλυσης είχε συνεδριάσει το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, εκείνη δεν είπε κουβέντα στο ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εργαζόμενη, δεν μπόρεσαν να βρουν έναν τρόπο να απασχοληθεί εργαζόμενος των 460€ σε μια κατάλληλη θέση!!!

«Και εξαντλήσαμε την αυστηρότητά μας στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου, Δήμαρχε, σε μια κυρία 55 χρονών, που ήρθε να δουλέψει για 8 μήνες μετά από 7 χρόνια ανεργίας» είπε ο κ. Γκιζιώτης.

Στρεφόμενος προς τον κ. Σταθόπουλο ρώτησε αν ελέγχει το προσωπικό του Δήμου, αν είναι συνεπές στη δουλειά και το ωράριό του, αν το πολιτικό προσωπικό είναι συνεπές και αν γνωρίζει τις ώρες που παρουσιάζονται στην εργασία τους, γιατί όπως δήλωσε, όταν εκείνος βρέθηκε στο Δημαρχείο από τις 8:00πμ μέχρι τις 9:45πμ, πολιτικό προσωπικό δεν υπήρχε στο Δήμο, πλην του κ. Γκόνη που τον συνάντησε κάποια στιγμή γύρω στις 9πμ. Αναφέρθηκε και σε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που είχαν και θέση διοίκησης και παρουσιάζονται μόλις 5 λεπτά κάθε 4 συμβούλια μόνο και μόνο για να δικαιολογούν την παρουσία τους και οι οποίοι πότε δεν τοποθετήθηκαν στο Δ.Σ. έστω για να τηρήσουν τον όρκο τους ότι θα υπερασπίσουν τους νόμους, τα προγράμματα, κ.λπ.

Κλείνοντας ο κ. Γκιζιώτης τόνισε, ότι ο κ. Σταθόπουλος εξάντλησε κατά καιρούς την αυστηρότητά του όταν βρήκαν το 10ευρο στο νεκροταφείο για να κάνει κάθαρση ή όταν στράφηκαν κατά εργαζόμενου και του έχουν αλλάξει πέντε δουλειές επειδή το site στο οποίο γράφει η γυναίκα του δεν τους βολεύει και τους εκνευρίζει, εκεί έσπευσε να εφαρμόσει τους νόμους!

 

Είναι γεγονός πως παρά την φιλεργατική προεκλογική του στάση απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου, ο κ. Σταθόπουλος αμέσως μετά την ανάληψη των Δημαρχιακών του καθηκόντων άλλαξε άρδην συμπεριφορά. Ήδη μέσα σε 3 χρόνια Διοίκησης υπάρχουν τρεις υπάλληλοι στους οποίους έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διαδικασίες και ένας που απειλήθηκε δημόσια σε ώρα Δ.Σ. ότι θα σταλεί στο πειθαρχικό (αλήθεια τι γίνεται με αυτό;), αν και γιατρός στο επάγγελμα ο κ. Σταθόπουλος προέβη στην κοινοποίηση online του ιατρικού απορρήτου του ενός εξ αυτών, επίσπευσε δικαστική διαδικασία  πολίτη κατά εργαζόμενου και μετά την απόλυτα αθωωτική για τον υπάλληλο απόφαση του δικαστηρίου του άσκησε πειθαρχική δίωξη για τον λόγο για τον οποίο αθωώθηκε αμετάκλητα (!!!) και ήδη έσπευσαν στην απόλυση συμβασιούχου με την υπογραφή του (του κ. Σταθόπουλου). Εκτός όμως των έκδηλων περιστατικών, πολλά είναι και τα παράπονα των λοιπών εργαζομένων από την συμπεριφορά της Διοίκησης που φτάνουν σε εμάς και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στα σπλάχνα του Δήμου είναι ανησυχητικό.

Προφανώς ο κ. Σταθόπουλος θα πρέπει να αλλάξει ρότα πλεύσης αν δεν θέλει να έχει εκρηκτικά αποτελέσματα. Στα όσα χρόνια παρατηρώ τα δημοτικά της Αγίας Παρασκευής οφείλω να πω ότι δεν συνάντησα άλλον Δήμαρχο να έχει τόσο άσχημη σχέση με τους υπαλλήλους του Δήμου.