Τέρμα η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και η ομηρεία! για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Τέρμα η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και η ομηρεία! Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.

Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εδώ και μήνες συνεχίζεται τα γαϊτανάκι Κυβέρνησης – Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή κράτος με κράτος, γύρω από το ζήτημα της παράτασης των συμβάσεων μέχρι τέλος του 2017 χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα.

H απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ αλλά και ευρύτερα στο δημόσιο.

Αποτελεί σταθμό στο χρονικό ενός «προαναγγελθέντος θανάτου», αυτό του δικαιώματος στην εργασία των κάθε λογής συμβασιούχων καθώς η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ πως είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων χωρίς να το συνδέει καν με το χρόνο διάρκειας τους, ενώ θέτει ζήτημα ακόμη και για την μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζομένων!

Το περιεχόμενο της απόφασης, από την πρώτη στιγμή της επίσημης διαρροής, ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, που έδωσε εκ νέου υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος και «τακτοποίησης» των εργαζομένων με άμεση ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ. Τα ψέματα και η υποκρισία όμως κάποια στιγμή τελειώνουν.

Αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε άμεση λύση με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου θα επιβεβαιώσει ότι εκτός από τις χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων που δρομολόγησε, συνειδητά επιδιώκει να επιταχύνει την υλοποίηση της μνημονιακής της δέσμευσης για συρρίκνωση του δημοσίου και εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών του.

Να μην τους περάσει!

Τώρα είναι η ώρα για μαζικό μαχητικό και ανυποχώρητο αγώνα των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και σε όλο το δημόσιο. Για να μπει τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων και όλων μας, την ανασφάλεια της δουλειάς, την κατάργηση κάθε μορφής  προσωρινής και ελαστικής εργασίας, στο μεγάλο αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, σε σύγκρουση με τις πολιτικές που υπαγορεύουν ΕΕ, ΔΝΤ και Κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά Κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές.

Στην μάχη που ξεκίνησε, το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή θα βρεθεί ολόπλευρα συμπαραστάτης και θα πρωτοστατήσει για:

  • Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά, μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος

  • Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας

  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των ΟΤΑ και της κοινωνίας.

  • Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση, για δήμους στην υπηρεσία του λαού και όχι στην εκχώρηση, στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter