Συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου ο «Άγιος Ιωάννης» με τον Δήμαρχο τον απέτρεψε ρητά και κατηγορηματικά όχι τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία και το πέτυχε

Εικόνα1

Πραγματοποιήθηκε χθες, 21 Ιουνίου 2017, η συνάντηση του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Άγιος Ιωάννης» με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο με θέμα την παραχώρηση χρήσης χώρου σε κατάστημα στην πλατεία του Αη -Γιάννη, για την οποία σας είχαμε ενημερώσει από τις 18 του μήνα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πετσατώδη και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας κ. Γιάννης Σιδέρης. Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Βαβουγυιός και τα μέλη του Δ.Σ. απαίτησαν από το Δήμαρχο να μην επιτρέψει να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα πάνω στην πλατεία και να τηρηθεί ακριβώς το παραχωρητήριο της δωρεάς, γεγονός που εκείνος δέχτηκε τελικά.

Ζήτησαν να επισκευαστεί το σιντριβάνι το οποίο τέθηκε υπό σκέψη από τον κ. Σταθόπουλο, που στη συνέχεια υποσχέθηκε ότι θα υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου η ανάπλαση της πλατείας (πέργκολες, αύξηση πρασίνου κ.λπ.).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η Δημοτική Αρχή ερευνά αν το τμήμα μπροστά στο κατάστημα αποτελεί πρασιά και αν ανήκει στην πολυκατοικία, προφανώς με στόχο να παραχωρήσουν εκείνο το χώρο τουλάχιστον.

Παρατηρήσαμε δε, ότι σε πρόσφατη εκδήλωση Νομικού Προσώπου τα εδέσματα αποτελούσαν ευγενική χορηγία του εν λόγω καταστήματος. Φυσικά δεν επιρρίπτονται ευθύνες στον επιχειρηματία που προσπαθεί να αναπτύξει τη δουλειά του, το φάουλ είναι της Δημοτικής Αρχής που δεν σταμάτησε το θέμα από την αρχή, αφού γνώριζε ότι δεν ήταν σύννομη η παραχώρηση και ότι θα ξεσηκώνονταν οι περίοικοι που ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τα καταστήματα της περιοχής.

Ο Σύλλογος τελικά αγωνίστηκε και βγήκε κερδισμένος. Κατάφερε να προστατεύσει την πλατεία, γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι αν γινόταν η αρχή θα ακολουθούσαν και άλλα καταστήματα με αποτέλεσμα η πλατεία να χάσει τον πραγματικό λόγο ύπαρξής της, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στο Σύλλογο να άρει την παραχώρηση.

Το Υπομνημα που κατεθεσε ο Συλλογος