Είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτούς που πλήττονται από την κόλαση της φωτιάς στον Κάλαμο;

?????????

 

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ο Κάλαμος Αττικής έχει δυο μέρες σχεδόν που καίγεται. Κάηκαν σπίτια και περιουσίες ανθρώπων, χώρια η τεράστια δασική καταστροφή που συντελείται. Η στάχτη έφτασε πια στα μπαλκόνια και τους κήπους μας. Ποιος φταίει; Η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός, ο μη συντονισμός και η έλλειψη οργάνωσης. Θα συμφωνήσω με το Δήμαρχο Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου ότι «Πρέπει επιτέλους να δοθεί προτεραιότητα και έμφαση στην πρόληψη. Δίνουμε δισεκατομμύρια και καιγόμαστε».

Διάβαζα σήμερα στο δελτίο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος ότι στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος «68 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, 50 άτομα και τέσσερα μηχανήματα από τις ένοπλες δυνάμεις». Ρωτώντας κάποια άτομα στο Δήμο μας αν στείλαμε κι εμείς την υδροφόρα, έλαβα την απάντηση ότι δεν έχουμε υδροφόρα. Θυμάμαι όμως πολύ καλά τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Μανώλη Κωνσταντακόπουλο να δηλώνει στις 29/10/2014 ότι μετά την αγορά των απορριμματοφόρων έπονταν η αγορά, μεταξύ άλλων οχημάτων, και μιας υδροφόρας από ιδίους πόρους του Δήμου που είχαν εξοικονομηθεί από τα δημοτικά τέλη. Γιατί δεν αγοράστηκε έως τώρα η υδροφόρα αυτή από τη Δημοτική Αρχή Σταθόπουλου, αφού όλα ήταν κανονισμένα;

Την απάντηση έδωσε στις 17/7/2015 ο πρώην Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς λέγοντας, ότι η Δημοτική Αρχή Σταθόπουλου ΑΚΥΡΩΣΕ το διαγωνισμό για να αγοράσει τους βυθιζόμενους κάδους!

Φυσικά δεν νοείται υδροφόρα το κατασκεύασμα με τον πλαστική δεξαμενή των 8 τόνων στην καρότσα.

Θυμήθηκα μετά ότι στις 19/9/2016 ο Δήμος Αγίας Παρασκευής παρέλαβε από τον ΣΠΑΥ ένα καινούργιο πυροσβεστικό όχημα. Αλλά τον περισσότερο καιρό βρίσκεται στο γκαράζ του Δήμου. Άραγε διαθέτουμε τον κατάλληλο οδηγό για την λειτουργία του; Και δεν εννοώ να έχει την άδεια οδήγησης μεγάλου οχήματος, αλλά και κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις που απαιτούνται για το συγκεκριμένο όχημα, χωρίς τις οποίες η εμπλοκή του σε πυρόσβεση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Συμπέρασμα: σε μια πόλη των 100.000 κατοίκων με τον μεγάλο πνεύμονα πρασίνου του Υμηττού πάνω από το «κεφάλι» της όπως φαίνεται δεν υπάρχει ούτε υδροφόρα, ούτε λειτουργικό πυροσβεστικό όχημα για να την προστατεύσει, πόσο μάλλον να σπεύσει σε βοήθεια άλλου Δήμου!

Είναι τραγελαφικό … Έχουμε 9.000.000€ ευρώ στα ταμεία του Δήμου (κατά τα λεγόμενα του κ. Σταθόπουλου) και είμαστε ανίσχυροι και ανεπαρκείς μπροστά στη φωτιά, αντί να πάρουμε παράδειγμα την ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. (Δασοπροστασία Παπάγου Χολαργού) του όμορου μικρότερου Δήμου Παπάγου-Χολαργού που αποτελεί πρότυπο στην περιοχή μας, και να εξοπλιστούμε ανάλογα.

Η κόλαση της φωτιάς είναι ένα βήμα από τον παράδεισο του πρασίνου. Σήμερα είναι στον Κάλαμο, στον Βαρνάβα, στο Καπανδρίτι, αύριο μπορεί να έρθει πιο κοντά. Κάποιοι συμπολίτες μας έχουν τα εξοχικά τους στην περιοχή εκείνη, κάποιοι τα είδαν να καίγονται. Ας βοηθήσουμε για να έχουμε το θάρρος να ζητήσουμε βοήθεια (αχρείαστη να είναι).

Κε Δήμαρχε, κε Σταθόπουλε, αφήστε για λίγο το facebook και ασχοληθείτε με τα σοβαρά θέματα του Δήμου, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Δεν ζούμε μόνοι μας, αλλά και δεν ζούμε μόνο για τα θεάματα.

?????????

 – – Οι φωτογραφίες είναι από το iefimerida.gr

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter