Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στο σημαιοστολισμένο Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Χωρίς τίτλο37 copy

 

Με ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία τελέστηκαν χοροστατούντος του σεβασμιώτατου π. Χρήστου Δασουρά από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δάφνης και των συλλειτουργών του π. Αθανάσιου Λαγουρού, εφημέριου του Ναού και του Πρωτ. π. Σταύρου Γούλα από τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία.

Χωρίς τίτλο54 copy

IMG_1324 Χωρίς τίτλο copy

 

Στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο πολιτιστικό πάρκο «Σταύρος Κώτσης» συγκεντρώθηκαν πιστοί απ’ όλη την Αγία Παρασκευή την παραμονή της εορτής του Αγίου. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη στον σημαιοστολισμένο αύλιο χώρο του ναού που πλημμύρισε με ψαλμωδίες όπως κάθε χρόνο.

Ανάμεσα στους πιστούς συναντήσαμε τον Γραμματέα Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ. κ. Νίκο Κωστόπουλο, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Σπύρο Παπασπύρο, τον πρόεδρο του ομώνυμου συλλόγου κ. Αντώνη Μαυράκη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου κ. Γεώργιο Νεκταρίδη, την πρόεδρο του Συλλόγου Σπουδαστών Εργαστηρίων Τέχνης κ. Νικολέττα Μπελεχρή, κ.α.

Χωρίς τίτλο30 copy

Χωρίς τίτλο47 copy

Τον Ιερό Ναό μπορούν οι πιστοί να επισκεφτούν οι πιστοί και αύριο ανήμερα της εορτής του Αγίου των γραμμάτων. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός υπήρξε ο φωτοφόρος απόστολος του Ευαγγελίου στα μαύρα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Η Εκκλησία του Χριστού, για να τιμήσει τον αγώνα και την προσφορά του, τον ονόμασε Ισαπόστολο.

Χωρίς τίτλο49 copy

Χωρίς τίτλο58 copy

Χωρίς τίτλο51 copy

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter