Αφιλόξενη πόλη η Αγία Παρασκευή για τους ΑμεΑ (ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ)

Μια καθόλου ωραία εικόνα της πόλης της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ με τίτλο “Αφιλόξενες πόλεις: Ο Γολγοθάς των ΑμεΑ”.

Παρουσιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινή τους κυκλοφορία στις πόλεις, το ρεπορτάζ βρέθηκε (στο 1:42)  στα πεζοδρόμια της κεντρικής οδού Αγίου Ιωάννου και ακολούθησε τα βήματα της κ. Φωτεινής, η οποία στερείται της όρασης.

“Η ίδια η πολιτεία μας βάζει εμπόδια” λέει η κ. Φωτεινή “με τους δημοτικούς κάδους, τα δημοτικά λουλούδια, τις ταμπέλες των καταστημάτων, τα τραπεζοκαθίσματα πάνω στα πεζοδρόμια.”

Βέβαια όσα αναφέρει η κ. Φωτεινή δεν αφορούν μόνο την κεντρική οδό, αφού και τα πεζοδρόμια στην υπόλοιπη πόλη δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ακόμη και όσα έχουν διαπλατυνθεί και στρωθεί με τις κατάλληλες πλάκες, γίνονται αποδέκτες σταθμευμένων οχημάτων, γίνονται προεκτάσεις καφετεριών και περιπτέρων με ή χωρίς την άδεια του Δήμου, γίνονται τόποι τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων, κλπ.

Τα εμπόδια στην κυκλοφορία και η έλλειψη σεβασμού προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι γεγονός και στην πόλη μας. Θα μπορούσαν οι αρμόδιοι του Δήμου να κάνουν ένα τεστ, να δέσουν ένα μαντήλι στα μάτια και να διασχίσουν την Αγία Παρασκευή με τα “μάτια” ενός τυφλού και μετά να καθίσουν για λίγο σε ένα καροτσάκι  κάνοντας μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους. Μόνο έτσι θα ευαισθητοποιηθούν, θα μπορέσουν να καταλάβουν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

“Σκοντάφτουμε” εν τέλει  σε προβλήματα καθημερινότητας, προβλήματα που ο Δήμος πρέπει να βάλει σε άμεση προτεραιότητα πριν από τις γιορτές και τα πανηγύρια.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter