Ξεκίνησαν τα Αθλητικά και Θεατρικά προγράμματα στα σχολεία!

  • Αθλητικά προγράμματα στις αυλές των σχολείων

Έγκαιρη έναρξη φέτος, με κοντομάνικα μπλουζάκια και κοντά παντελονάκια!!!

Αρχές Οκτώβρη και συγκεκριμένα τη Δευτέρα  09.10.2017 ξεκίνησαν τα απογευματινά αθλητικά προγράμματα Μπάσκετ , Βόλλεϋ και Ποδοσφαίρου  που παρέχονται από το Δήμο στους μαθητές των  Δημοτικών και Γυμνασίων  μας. Τα προγράμματα αυτά εκτελούνται στις αυλές των σχολείων , απευθύνονται σε όλους τους μαθητές , παρέχονται δωρεάν και γίνονται  σε συνεργασία της Ένωσης , των Συλλόγων Γονέων και του ΠΑΟΔΑΠ .

Χρόνια τώρα η Ένωση παλεύει για την έγκαιρη έναρξη των προγραμμάτων αυτών και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι φέτος αυτό επετεύχθη. Εμείς θα συνεχίσουμε  να προσπαθούμε ώστε η φετινή έγκαιρη έναρξη να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα τις επόμενες χρονιές!

Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών – ειδικά των Δημοτικών – αλλά και νέα αιτήματα που δεχόμαστε από τους Συλλόγους μας δημιουργούν ήδη την ανάγκη διεύρυνσης του υφιστάμενου προγράμματος με πρόσθετες ώρες.

 

  • Θεατρική αγωγή στα σχολεία

Διαλυκειακές θεατρικές ομάδες & πρόβλεψη για συμμετοχή σε όλους τους τομείς μιας θεατρικής παράστασης

Αρχές Νοέμβρη ξεκίνησε  η θεατρική αγωγή στα σχολεία, ένα  ακόμα πρόγραμμα που παρέχεται από το Δήμο στους μαθητές α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης και φέτος έχει το καινούριο χαρακτηριστικό των διαλυκειακών θεατρικών ομάδων ( μεικτές θεατρικές ομάδες από το  1ο & 4ο Λύκειο  και 2ο & 3ο Λύκειο). Στις συμβάσεις με τους δασκάλους της θεατρικής αγωγής προβλέπεται η συμμετοχή των παιδιών σε όλους τους τομείς της θεατρικής παράστασης (μουσική κάλυψη, σκηνικά, κοστούμια, φωτισμός, συγγραφή σεναρίου κ.α.).  Η θεατρική αγωγή κορυφώνεται με την παρουσίαση των θεατρικών έργων των σχολείων στο ετήσιο μαθητικό φεστιβάλ ή αλλιώς στη συνάντηση μαθητικής δημιουργίας που διαρκεί περίπου μία εβδομάδα και ξεκινά μετά το Πάσχα.

  • Διεκδικήσεις για νέα προγράμματα στα σχολεία

Η παροχή προγραμμάτων (αθλητικών και θεατρικών) από το Δήμο στους μαθητές των σχολείων μας διενεργείται εδώ και πολλά χρόνια και γι΄αυτό θεωρείται σήμερα  από πολλούς δεδομένη και αυτονόητη. Όμως οι παροχές αυτές είναι το αποτέλεσμα μακρών και σκληρών διεκδικήσεων της Ένωσης από την εκάστοτε διοίκηση του Δήμου μας ενώ για άλλες Ενώσεις τέτοιου είδους παροχές βρίσκονται στο στάδιο της διεκδίκησης και αποτελούν ακόμα «όνειρο απατηλό».

Η Ένωση Αγ. Παρασκευής αφουγκραζόμενη τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και τις μεγάλες δυσκολίες των οικογενειών τους  έχει ήδη καταθέσει στο Δήμο κι άλλες προτάσεις για παροχή νέων, εμπλουτισμένων προγραμμάτων στους μαθητές των σχολείων μας , με τους ίδιους πάντα όρους, δηλαδή προγράμματα που απευθύνονται σε  όλους τους μαθητές και προσφέρονται  από το Δήμο.

 

Νοέμβριος 2017

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter