Ο Βασίλης Ζορμπάς και στελέχη της παράταξής του επισκέφτηκαν το υπό ανέγερση 1ο & 2ο ΤΕΕ – ΣΕΚ (Μπαρμπίκα)

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την υπογραφή της 1ης εργολαβικής σύμβασης, για την κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος 1ου & 2ου ΤΕΕ – ΣΕΚ, γνωστό στους δημότες της Αγίας Παρασκευής  ως “πρώην Μπαρμπίκα”. Πρόκειται για ένα δημόσιο έργο για το οποίο όλοι οι δημότες της Αγίας Παρασκευής, καθώς και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα, γνωρίζουμε ότι μια σειρά δυσχερειών και αβεβαιοτήτων  υπονόμευσαν το κόστος του και κυρίως την μη τήρηση του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση του.

Αβεβαιότητες σχεδιασμού του έργου οι οποίες σχετίζονταν αρχικά με την διαδικασία της απαλλοτρίωσης και εν συνεχεία με την ίδια την εργολαβία της κατασκευής στην οποία η εξασφάλιση του συνόλου των απαιτούμενων πιστώσεων δεν είχε επιτευχθεί. Αποτέλεσμα όλων αυτών των διαδικασιών που πραγματοποιήθηκαν στην δεκαετία που πέρασε, ήταν αφενός η μη αποπεράτωση του έργου και κατά συνέπεια η αναγκαστική φοίτηση των μαθητών σε ακατάλληλους ενοικιαζόμενους χώρους, αφετέρου η γέννεση άδικων δυσμενών εντυπώσεων στην μη – ενημερωμένη κοινή γνώμη των δημοτών της Αγίας Παρασκευής κυρίως για τα πρόσωπα των διοικήσεων του Δήμου  των προηγούμενων ετών.

Σε θεσμικό επίπεδο όμως, Κύριος του Έργου και Φορέας Κατασκευής, είναι οι σημερινές «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους για όλες της δημόσιες κτιριακές υποδομές, πρώην «Ο.Σ.Κ Α.Ε.».

Το γεγονός ότι η χρονική στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής συμπίπτει με την επανέναρξη των εργασιών για την αποπεράτωση του σχολείου αποτέλεσε εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία καθώς η σχεδόν εβδομαδιαία ενημέρωση από τον ίδιο τον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής για τις φάσεις των εργασιών, γίνεται με στόχο την αποκατάσταση της δυσμενούς κοινής γνώμης, όχι όμως για τον κύριο του έργου.

Η σημερινή δημοτική αρχή  θέλει να πιστέψει και να πιστέψουμε ότι η αρνητική προίκα της ημιτελούς αυτής κατασκευής ήταν από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου ενώ στην πραγματικότητα όλες οι διοικήσεις καθώς και η Ένωση Γονέων, πίεζαν με κάθε νόμιμο τρόπο για την εξεύρεση λύσης.

Οι “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε”, ωστόσο δεν είχαν “παρατήσει” το έργο. Έπρεπε όμως να ολοκληρώσουν όλες τις νομικές διαδικασίες για την διάλυση της πρώτης σύμβασης λόγω των συνθηκών που είχαν προκύψει περί έκπτωσης του αναδόχου και φυσικά να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσουν σε νέα δημοπράτηση.

Ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, του οποίου η διοίκηση συνέπεσε χρονικά με την συντέλεση των παραπάνω νομικών διαδικασιών, θέλησε να ξαναδεί μετά από το 2014 την εικόνα του σχολικού κτιρίου, σήμερα. Πραγματοποίησε την Τετάρτη στις 20-12-2018  επίσκεψη επί τόπου του έργου συνοδευόμενος από ορισμένα στελέχη της παράταξής του “Αγία Παρασκευή η Πόλη μας”, τους Θεόδωρο Μπουρλιάσκο, Παρασκευή Ζορμπά, Σπύρο Παπασπύρο, Βασίλη Σάρκουλα, Φανή Παναγιωτοπούλου και  Μαρία-Χριστίνα Γραικούση.

Ζητήθηκε ειδική άδεια από τον κ. Κ. Καραγιάννη, επιβλέποντα μηχανικό του έργου από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας  ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος στο εργοτάξιο.

Δεν υπήρξε αντίρρηση ωστόσο η ομάδα των συνεργατών του πρώην Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά όπως και του ίδιου, παρέμεινε για λόγους ασφαλείας στον επίπεδο του ισογείου αρχικά και στην συνέχεια στον περιβάλλοντα χώρο.

Παρούσα ήταν επίσης η Αικ. Γιατράκου, επιβλέπουσα μηχανικός από την πλευρά των “ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε.” και η οποία με σοβαρότητα εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία της για την αποπεράτωση του έργου, ώστε το σχολείο να λειτουργήσει την νέα σχολική χρονιά.

Παρόλο που η λειτουργία του σχολείου δεν αφορά μόνο τις “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε” αλλά και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στον οποίο και θα παραδοθεί, η εικόνα της ομαδικότητας και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι εξαιρετικά βελτιωμένη και είναι η απόδειξη του σεβασμού στο κοινωνικό κόστος.

Από την πλευρά της ιστοσελίδας μας, aparaskevi-images.gr, ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι αυτή που θα δώσει στα παιδιά μας, τους μαθητές μας, την μεγάλη ευκαιρία να φοιτήσουν σε ένα τόσο υψηλών προδιαγραφών σχολείο και το όνειρο όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας επιτέλους να γίνει αληθινό.

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook   ή στο Twitter