Η ιστορία από το παρελθόν δίνει τρανό μάθημα στο παρόν (VD)

Ο πρόεδρος της ΣΑΝΤΑ, Γιάννης Σταθόπουλος, στο κίνημα «Δεν Πληρώνω»;

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σήμερα θα σας πω μια ιστορία από τα παλιά. Μια ιστορία με πρωταγωνιστές του σήμερα που μου θύμισε με μια φράση του στο δημοτικό συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μυλωνάκης.

Στη συνεδρίαση στις 25 Ιανουαρίου 2018 και συζητώντας το θέμα της ανεξήγητης παραμονής του παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία αφού είχε εκπνεύσει ο χρόνος της σύμβασης, ο κ. Μυλωνάκης απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, υπενθύμισε ότι το 2009 παραπέμφθηκε σε δίκη, έπειτα από καταγγελία του κ. Α. Μπαλωτή, επειδή η ομάδα του ποδοσφαίρου δεν κατέβαλε ολόκληρο το τίμημα στον Αθλητικό Οργανισμό παρόλες τις οχλήσεις του.

Η Ιστορία

Επί προεδρίας του κ. Γιάννη Μυλωνάκη στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΟΑΔΑΠ) η ποδοσφαιρική ομάδα ΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ έκανε χρήση του γηπέδου στο τέρμα της οδού Νότου και πλήρωνε μια συμμετοχή ύψους 20% για τη χρήση του κατά τη διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου. Το ποσό καταβάλλονταν κανονικά προς τον ΟΑΔΑΠ. Με πρόταση του κ. Μυλωνάκη το Δ.Σ. του ΟΑΔΑΠ αποφάσισε την καταβολή από την ομάδα του ποσού των 10.000€/χρόνο για τη χρήση/συντήρηση του γηπέδου και των αποδυτηρίων. Τα χρήματα όμως αυτά ΠΟΤΕ δεν καταβλήθηκαν από την ομάδα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις (έγγραφες) από τον ΟΑΔΑΠ.

Στις 9 Ιουλίου 2009 ο δημοσιογράφος και κάτοικος του Δήμου κ. Αντρέας Μπαλωτής καταφεύγει στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) καταγγέλλοντας την αποκλειστική χρήση του γηπέδου από την ομάδα, την εμπορική του εκμετάλλευση από την ομάδα με την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων ενώ καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν τη συντήρηση, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τους υπαλλήλους, τα τηλέφωνα, τις ζημιές που γίνονται στους αγώνες, κλπ.  Τέλος ζητούσε να ερευνηθεί με ποια σύμβαση παραχωρήθηκε το γήπεδο σε μια Ανώνυμη Ποδοσφαιρική Εταιρεία, αλλά και οι υπόλοιποι αθλητικοί χώροι στα αθλητικά σωματεία, με ποιους οικονομικούς όρους και πόσες και ποιου ύψους επιχορηγήσεις έγιναν προς την ποδοσφαιρική ομάδα με εισήγηση και προτροπή του δημοτικού συμβούλου (τότε) κ. Γιάννη Σταθόπουλου, ενόσω ήταν πρόεδρος ο αδερφός του και με την προϋπόθεση ότι ο Δήμος οικονομικά ήταν στο «κόκκινο».

Το ΣΕΕΔΔ μετά από έλεγχο παραπέμπει τον κ. Μυλωνάκη στη δικαιοσύνη για την μη είσπραξη του ετήσιου ποσού που αναφέρω παραπάνω. (Να σημειώσω εδώ ότι η Έκθεση Ελέγχου του ΣΕΕΔΔ βρίσκεται στη διάθεση του aparaskeviimages.gr αλλά λόγου του μεγάλου μεγέθους της δεν μπορεί να δημοσιευθεί ολόκληρη).

Το δικαστήριο δικαιώνει τον κ. Μυλωνάκη αφού δεν βρέθηκε κάτι μεμπτόν και αφού η απόφαση για το ποσό των 10.000€ ετησίως ήταν απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού και δεν ήταν υποχρέωση από κάποιον νόμο.

Τα καλύτερα σημεία

Η ουσία του θέματος έγκειται σε δύο πολύ σημαντικά σημεία:

  • Ο δημοσιογράφος κάνοντας την καταγγελία άφηνε μεν αιχμές για την τότε δημοτική Αρχή του κ. Γιαννακόπουλου, αλλά στρέφονταν και κατά του κ. Γιάννη Σταθόπουλου μιλώντας για «προτροπές για επιχορήγηση στην ομάδα που προέδρευε ο αδερφός του». Πλέον στις μέρες μας οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και αποτελεί ένθερμο οπαδό του κ. Γιάννη Σταθόπουλου.
  • Όλοι γνωρίζουμε ότι επί σειρά ετών πρόεδρος του ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής ήταν ο κ. Βαγγέλης Σταθόπουλος. Ο Μ Ω Σ τη συγκεκριμένη περίοδο για την οποία έγινε η καταγγελία και επακολούθησαν τα όσα ανέφερα, πρόεδρος της ομάδας ήταν ο αδερφός του κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, ο σημερινός Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής!!!

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 9378/19 Αυγούστου 2008 συστήνεται η ομάδα ποδοσφαίρου ΑΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η γνωστή ΣΑΝΤΑ και ορίζεται το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο με 3ετή θητεία που αποτελείται από 5 μέλη με πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Σταθόπουλο.

Το ρεζουμέ της υπόθεσης

Ο αγαπητός Δήμαρχός μας φαίνεται να έχει μία ιδιόρρυθμη σχέση με τα οικονομικά.

  • Ως πρόεδρος της ΣΑΝΤΑ δεν κατέβαλε το ποσό που ζητήθηκε από τον Αθλητικό Οργανισμό και αγνόησε τις έγγραφες οχλήσεις που είχε αποστείλει ο κ. Μυλωνάκης.
  • Ως δημοτικός σύμβουλος εισηγήθηκε και προέτρεψε (κατά τον κ. Α. Μπαλωτή πάντα, τον οποίο φυσικά δεν αμφισβητώ αφού έφτασε μέχρι την επίσημη καταγγελία) την επιχορήγηση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας της οποίας υπήρξαν πρόεδροι ο ίδιος και ο αδερφός του.
  • Ως Δήμαρχος σε μια παρεμφερή υπόθεση, αυτή του παγοδρομίου, αποφασίζει να επιτρέψει την παραμονή του στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής πέραν του συμφωνημένου χρονικού ορίου της σύμβασης (επιπλέον 20 ημέρες) και μάλιστα χωρίς να ορίσει αντίτιμο για την παραμονή αυτή εις βάρος των οικονομικών της πόλης.

Ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης αναφερόμενος στο δημοτικό συμβούλιο σε αυτή την παλιά ιστορία ήθελε να υπενθυμίσει προφανώς στον κ. Σταθόπουλο, ότι ουδείς είναι ανώτερος της Δικαιοσύνης και πως εάν γινόταν καταγγελία από κάποιον για την υπόθεση «παγοδρόμιο» σίγουρα εκείνος θα κατέληγε στα δίχτυα της Δικαιοσύνης. Αυτή τη φορά στάθηκε τυχερός χάρη στη μεγαλοψυχία των πολιτών.

Τα στοιχεία

(πατήστε πάνω για μεγέθυνση)

  1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Α. ΜΠΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΣΕΕΔΔ 2009
  2. ΦΕΚ 9378, 19 Αυγούστου 2008

4. ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΚΤΩΝ (ΣΕΕΔΔ)

 

(Παρακολουθήστε από το 2:30)

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter