Επιστολή της Διεύθυνσης του 7ου Δημοτικού σχολείου για την καθαριότητα-φύλαξη-συντήρηση των γηπέδων

Αιτήματα καθαριότητας, συντήρησης και φύλαξης των γηπέδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι μετά την πρόσφατη ανακατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου στείλαμε  επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, επικαιροποιώντας παλαιότερα αιτήματά μας, που σχετίζονται  με την καθαριότητα, την συντήρηση και την  φύλαξη των γηπέδων μας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγία Παρασκευή, 14/5/2018/ Αριθμ. Πρωτ : 21

Προς: Σχολική Επιτροπή Π.Ε Δήμου Αγίας Παρασκευής/ Δήμο Αγίας Παρασκευής(Υπόψιν  Τμήματων  Παιδείας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος)

Κοιν.:  Δ/νση Π.Ε Β΄Αθήνας/ Δ.Σ Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δ.Σ Αγίας Παρασκευής/ Γονείς και Κηδεμόνες μαθητών 7ου Δ.Σ ΑγίαςΠαρασκευής

ΘΕΜΑ: «Καθαριότητα, συντήρηση και φύλαξη των γηπέδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου»

Επικαιροποιώντας τα αριθμ. 43/5-7-2017, 32/5-9-2016, 37/23-9-2015  και 38/2-9-2014 έγγραφά μας  επανερχόμαστε για ένα από  τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε ως σχολική κοινότητα το οποίο σχετίζεται με την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.

Όπως γνωρίζετε το σχολείο μας διαθέτει τρία γήπεδα (ποδοσφαίρου 5Χ5,  μπάσκετ και  βόλεϊ) τα οποία χρησιμοποιούνται μέχρι το μεσημέρι από τους 410 μαθητές μας για τα διαλείμματα αλλά και  για τα μαθήματα Φυσικής Αγωγής των 17 τμημάτων μας από τρεις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής.

Το απόγευμα  και μέχρι αργά το βράδυ τα γήπεδα παραμένουν ανοιχτά έτσι  ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους νέους της πόλης μας να έρχονται εδώ και να αθλούνται, αφού με δεδομένη την έλλειψη άλλων τέτοιων χώρων στην περιοχή είναι φυσικό να προσελκύουν  μεγάλο αριθμό μικρών και μεγάλων.

Με βάση τις  σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις υπέρ του «Ανοιχτού Σχολείου» στην κοινωνία και στη ζωή, θεωρούμε ότι μπορεί  και πρέπει τα γήπεδά μας   να παραμένουν  ανοιχτά , να είναι το κέντρο της γειτονιάς  και ο πόλος έλξης των νέων, αρκεί να εξασφαλίζονται οι βασικές  προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών μας και παράλληλα  να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που δημιουργούνται και τα οποία συνοψίζουμε ως εξής:

  1. Τα πρωινά και σε καθημερινή βάση ερχόμαστε αντιμέτωποι με ζημιές, όπως σπασμένα κάγκελα, κατεστραμμένα συρματοπλέγματα, κομμένους φιλέδες, σπασμένες μπασκέτες, σπασμένα μπουκάλια και κάδους, πεταμένα πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά και κάθε είδους σκουπίδια που κρίνουμε σκόπιμο να μην αναφέρουμε με λεπτομέρεια. Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής και ο Δ/ντής του σχολείου, αναγκαζόμαστε καθημερινά να επιδιορθώνουμε  τις ζημιές και να μαζεύουμε  τα κάθε είδους σκουπίδια προκειμένου να εξασφαλιστούν οι  βασικές συνθήκες υγιεινής και αισθητικής για τους μαθητές μας. Κατόπιν τούτων θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη καθαρισμού των γηπέδων, το πρωί και πριν την έναρξη των μαθημάτων, από συνεργείο του Δήμου  σε καθημερινή βάση .
  2. Η αποκατάσταση των ζημιών είναι μια σοβαρή οικονομική επιβάρυνση για το σχολείο μας δεδομένου ότι τα έσοδα μας προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την τακτική επιχορήγηση του Δήμου και προορίζονται για την κάλυψη των λειτουργικών μας εξόδων. Για να μπορούμε να επιδιορθώνουμε τις ζημιές αναγκαζόμαστε να περικόπτουμε λειτουργικές δαπάνες και αγορές σε υλικοτεχνικές  υποδομές και εποπτικά μέσα διδασκαλίας, γεγονός που αποβαίνει εις βάρος της μαθησιακής διαδικασίας. Για τον λόγο αυτό κρίνουμε απαραίτητο την αναπροσαρμογή του ύψους της τακτικής επιχορήγησης προς το σχολείο μας για την αποκατάσταση των ζημιών και την συντήρηση των γηπέδων.
  3. Τέλος θεωρούμε ότι η καθαριότητα του χώρου θα εξασφαλιζόταν, και οι φθορές/ ζημιές που γίνονται θα μειώνονταν στο ελάχιστο αν η φύλαξη των γηπέδων ήταν επαρκής. Ειδικά μετά την πρόσφατη ανακατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, τις ώρες μη λειτουργίας του σχολείου ομάδες ενηλίκων μπαίνουν ανεξέλεγκτα στο γήπεδο χρησιμοποιώντας κάποιες φορές ακόμα και ακατάλληλα παπούτσια (με καρφιά ) τα οποία προκαλούν φθορές στον καινούριο χλοοτάπητα.

Για τους παραπάνω λόγους κρίνουμε απαραίτητη την τοποθέτηση φύλακα στο χώρο των γηπέδων τις καθημερινές, σε ώρες μη λειτουργίας του  σχολείου αλλά και τα Σαββατοκύριακα .

           Θεωρώντας δεδομένη τη στήριξή σας στα παραπάνω ζητήματα παρακαλούμε  για τις δικές σας ενέργειες.

   Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ   ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ