Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη με πρωτοβουλία Β. Γιαννακόπουλου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ποιοτική η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Σαλός Θεού – ο μυστικός Μίκης», με πρωτοβουλία του π. Δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του  Β´ Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον σύλλογο Κρητών Αγ. Παρασκευής, το βιβλιοπωλείο “Επίκαιρα” και τις εκδόσεις “Πατάκη”.

Τελικά, το αμφιθέατρο του Β´ Γυμνασίου στάθηκε μικρό για να χωρέσει τους δημότες που ήθελαν να παρακολουθήσουν την αναφορά στο έργο του Μίμη Ανδρουλάκη και τη μουσική παρουσίαση μέρους του έργου του μεγάλου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη.

Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.

Για το βιβλίο μίλησαν:

  • η πιανίστρια του Μ. Θεοδωράκη-καθηγήτρια μουσικής Τατιάνα Παπαγεωργίου,
  • ο γνωστός δημοφιλής τραγουδιστής Μπάμπης Τσέρτος,
  • η υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλεξάνδρα Σαγρή,
  • ο Πρόεδρος των Κρητών Αδαμάντιος Κρασανάκης,
  • ο συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης
  • και ο π. Δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της  συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά σε ιστορικά και βιογραφικά γεγονότα, εκτός από την ανάλυση του πονήματος.

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στα πολιτικά και στα τοπικά δρώμενα της Αγίας Παρασκευής και τόνισε ιδιαιτέρως για την ανάγκη συνεργασιών σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα υπογράμμισε με έμφαση ότι η συνεργασία σε τοπικό επίπεδο αποτελεί το αντίδοτο στην ένδεια στελεχών που καλούνται να υπηρετήσουν από τη θέση του δημοτικού συμβούλου το Δήμο.

Το άρτιο μουσικό πρόγραμμα ενέπνευσε ενθουσιασμό στο κοινό, το οποίο καταχειροκρότησε τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες: Τατιάνα Παπαγεωργίου (πιάνο) και Μπάμπης Τσέρτος, Σουσάνα Τριφιάτη και Ελευθερία Βλάση στο τραγούδι.

Μεταξύ των πολλών και διακεκριμένων δημοτών μας αναφέρουμε την παρουσία: του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, του π. Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά και του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γεράσιμου Βλάχου.

Παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δημ. Κονταξής, ο Κώστας Κρητικίδης π. αντιδήμαρχος & νυν δημοτικός σύμβουλος, ο πολιτευτής Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Πρόεδρος του Μπάσκετ και υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Οικονόμου, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κανελάκης, οι πρώην αντιδήμαρχοι Γιάννης Γουργούλης, Πωλέτα Πολίτη, Καίτη Μοσχονά, Ελευθερία Παπαδοπούλου, Τίμος Κωστόπουλος, Ιωάννα Κουτσουρά, από τον σύλλογο κατοίκων Τσακού ο Πρόεδρος Π. Πανουτσακόπουλος, ο π. Πρόεδρος Βασίλης Σαββίδης, ο Λουκάς Ασημάκης, ο Πρόεδρος των Χοροταξιδευτών Μάκης Βαλιλής, ο γυμνασιάρχης Θανάσης Αθανασίου, η συγγραφέας – ηθοποιός Δήμητρα Παπαδήμα, η Πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου κ. Στέλλα Τζανίνη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανεγέρσεως Αγίων Αναργύρων Πευκακίων Γιάννης Αρβανιτάκης. Τα μέλη του ΔΣ των Κρητών Κατ. Θεοδωράκη, Μανώλης Καλλονάκης, Γιάννης Νικολουδάκης, κ.α.