Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο από τον ΣΕΑΝ Ανατ. Αττικής

Την Τετάρτη 7/11/2018 στις 18:30΄ πραγματοποιήθηκε στην Αγ. Παρασκευή στο «Deree – The American College of Greece», η εκδήλωση του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής με θέμα «Ελλάδα – Τουρκία γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» με κεντρικό ομιλητή τον διακεκριμένο Αν. Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Άγγελο Συρίγο σε μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος και επίκαιρη διάλεξη.
Εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε το μέλος μας, Εφ. Αξκος, Πολιτικός Επιστήμονας – Διεθνολόγος κ. Σωτήρης Ησαΐας / Πολιτευτής Β Αθηνών ΝΔ / Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος, )ο οποίος ανέδειξε με επιστημονικά και πολιτικά επιχειρήματα την κρισιμότητα της περιόδου και των εξελίξεων στην Αν. Μεσόγειο και συνεπώς το αυξημένο ενδιαφέρον του θέματος και της ομιλίας του καθ. Αγγ. Συρίγου.
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής, κ. Θεόδωρος Μπριάνης, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία και στα ιστορικά στοιχεία που καθόρισαν την απόφαση του ΔΣ για την επιλογή του θέματος της εκδήλωσης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος και ο Πρόεδρος της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ) Δρ. Φίλιππος Κωσταράς .
Χαιρετισμό προς την εκδήλωση απηύθυνε με επιστολή της, η επίσημα προσκεκλημένη, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου, η οποία για λόγους ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί προσωπικά.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Δρ. Γεώργιος Μιχαήλ με τη βοήθεια του Έφορου και εισηγητή της εκδήλωσης κ. Μιχαήλ Φιλιππίδη .


Το πλήθος του ακροατηρίου και κυρίως οι επισημάνσεις και η συμμετοχή των παρεβρισκομένων στην ενότητα των ερωτήσεων – συζήτησης, μετά την εμπεριστατωμένη διάλεξη του καθ. Αγγ. Συρίγου κατέδειξαν την επιτυχία πρωτοβουλίας και οργάνωσης της εκδήλωσης από τον ΣΕΑΝ Αν. Αττικής.
Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση δέχθηκε ο Σύνδεσμός μας τόσο από τους επίσημους προσκεκλημένους, όσο και από το σύνολο των παρευρισκομένων.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος, ο Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Παπαλιούρας, Δντής Επιστρατεύσεως του ΓΕΣ και εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΣ, ο πρώην βουλευτής Φθιώτιδας κ. Δημήτριος Μπριάνης, οι κκ. Αντιδήμαρχοι Αγ. Παρασκευής κκ. Δημήτρης Κονταξής και Γιάννης Σιδέρης , ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Παρασκευής, Εφ.Αξκος κ. Γιάννης Λογοθέτης , ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Αντώνης Σιδέρης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Γιώργος Οικονόμου, Αντιπτέραρχος ε.α., ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του όμορου Δήμου Παπάγου – Χολαργού και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας, Αντιστράτηγος ε.α., ο επικεφαλής του Γραφείου θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ κ. Δημοσθένης Παπασταύρου, Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και τοπικών σωματείων, εκλεκτοί συμπολίτες, μέλη του Συνδέσμου μας, σπουδαστές, φίλες και φίλοι με κοινό ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στον ευρύτερο χάρτη της γειτονιάς μας και συγκεκριμένα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αναμνηστική πλακέτα με τον θυρεό του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής απονεμήθηκε σε ένδειξη τιμής στον καθ. Άγγελο Συρίγο δια του Προέδρου του, παρουσία και των υπολοίπων μελών του ΔΣ, πέραν του Γεν. Γραμματέα και του Έφορου, του Αντιπροέδρου κ. Ευάγγελου Θεοδοσόπουλου, και των μελών κκ. Λουκά Ρίζου , Μιχαήλ Δήμα , Δημήτρη Πετεινάρα και Αχιλλέα Μανωλόπουλου .
Επίσης, αναμνηστικό μετάλλιο με το έμβλημα του ΣΕΑΝ Αν. Αττικής απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής για τη συμβολή του στη διεξαγωγή της εκδήλωσης στο Κολλέγιο «Deree – The American College of Greece», καθώς και στο Κολλέγιο σε ένδειξη ευχαριστίας για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.