Η προχειρότητα καλά κρατεί ακόμα και στο λυκόφως της θητείας τους

Γράφει η Λένα Μαρκή

Την αναπροσαρμογή ή μη των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, καθώς και αυτών του Κοιμητηρίου θα συζητούσε το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (14/11/2018), εάν συνεδρίαζε. Τουλάχιστον έτσι ενημέρωνε η πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση που δημοσιεύτηκε από το Δήμο.

Όμως με την συγκεκριμένη δημοτική Αρχή ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος. Γιατί όπως πληροφορηθήκαμε, μια μέρα πριν – με e-mail προς τους δημοτικούς συμβούλους – έγινε γνωστό ότι αποσύρονται και τα δύο θέματα από την Ημερήσια Διάταξη. Θα μου πείτε ότι απόσυρση θεμάτων έχει ξαναγίνει, δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Όμως, αναφερόμαστε σε μεταβολή των δημοτικών τελών σε σημαντικούς τομείς, που υποτίθεται ότι έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία, υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία και δεν τίθεται λόγος αναβολής.

Βέβαια σήμερα δεν τίθεται πλέον λόγος αφού η συνεδρίαση αναβλήθηκε λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Όμως είναι άξιο λόγου και απορίας πως διαχειρίζεται, μετά από 4 χρόνια θητείας, η ΣΥΡΙΖΑία δημοτική Αρχή τα θέματα του Δήμου.

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ ήταν ήδη γνωστή πριν την ανακοίνωση της ημερομηνίας της συνεδρίασης του Δ.Σ., αλλά κατά πως φαίνεται ουδείς το ήλενξε, ώστε να οριστεί διαφορετική ημερομηνία.

Ένα θέμα από τη στιγμή που εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη υποτίθεται ότι είναι πλήρες και άρτιο προς συζήτηση και ψήφιση και ενδέχεται να αναβληθεί εφόσον συντρέχουν έκτακτοι λόγοι. Για τα δημοτικά τέλη υπήρχαν έκτακτοι λόγοι;;

Η γνωστή προχειρότητα της δημοτικής Αρχής Σταθόπουλου έλαμψε για άλλη μια φορά. Τελικά η δημοτική Αρχή που στηρίχτηκε για την εκλογή της από την «πρώτη φορά Αριστερά»,  πρωτοστατεί σε έλλειψη συντονισμού, συνέπειας  και οργάνωσης ακόμα και στο λυκόφως της θητείας της. Παρότι είναι η μόνη Διοίκηση που είχε το περιθώριο των 5 ετών, αλλά και την εμπειρία άλλων 17 ετών στα δημοτικά έδρανα, είναι η μόνη που δεν κατάφερε να μάθει πως διοικείται ένας δήμος στους βασικούς τομείς.