«Παιδιάστικη» αντιμετώπιση από τον Αλέξανδρο Μουστόγιαννη ενός σοβαρού για τους δημότες θέματος

Γράφει η Λένα Μαρκή

Πάλι «εκτός» βρέθηκε ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Παρασκευή μια γενιά μπροστά», όταν όλοι οι υπόλοιποι σύμβουλοι επιτέλους βρήκαν μια κοινή φόρμουλα για την αναπροσαρμογή των Δημοτικών Τελών Καθαριότητας & Ηλεκτροφωτισμού.

Η πρώτη φορά ήταν όταν συνευρέθηκαν οι πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης*, εκτός αυτής του κ. Μουστόγιαννη και αποφάσισαν να αιτηθούν και να ξαναφέρουν το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ.. Ο ίδιος ανέφερε δημοσίως ότι δεν εκλήθη σε καμία συνάντηση. Δεν γνωρίζουμε αν όντως έτσι έγινε, αλλά δεν έχουμε και λόγο να μην το δεχτούμε. Όμως γεννάται το ερώτημα, για ποιο λόγο να τον καλέσουν, αφού ήταν ο μοναδικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που υπερψήφισε την αρχική πρόταση της δημοτικής Αρχής η οποία ευνοούσε ορισμένα καταστήματα και επέφερε μείωση στα δοκιμαζόμενα νοικοκυριά μόλις 3€ το χρόνο;

Εξαιτίας λοιπόν της μη πρόσκλησής του, κινούμενος αντιδραστικά, έκανε μια τέλεια πολιτική «κωλοτούμπα» και έφερε δική του πρόταση στο Δ.Σ. (είχε κάθε δικαίωμα) για 15% μείωση των τελών στα νοικοκυριά.

Το «παιδιάστικο» της υπόθεσης είναι η αιτιολογία της πρότασης. Όπως είπε επί μικροφώνου το έκανε για να βγει την επόμενη μέρα και να πει στην πόλη ότι δεν συμφώνησαν οι υπόλοιποι στη μεγάλη μείωση που πρότεινε, άρα να γίνει κι αυτός «ήρωας» (ήταν ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ο ίδιος σε live μετάδοση)!!!

Επέμενε σε αυτή την τακτική ακόμη κι όταν βρέθηκε η χρυσή τομή στο φλέγον για τους δημότες θέμα και ακόμα και μετά την έκκληση του πρόεδρου του Δ.Σ., κ. Βλάχου, να συναινέσει ώστε να βγει μια ομόφωνη απόφαση.

Αυτή είναι η στάση ενός υποψηφίου δημάρχου που ζητά την ψήφο των πολιτών της Αγίας Παρασκευής… Ενός υποψηφίου δημάρχου που αντί να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το θέμα και να ενεργήσει με βάση το όφελος των δημοτών, εκείνος πρόταξε τον εγωισμό του. Το σημαντικό για τον κ. Μουστόγιαννη, όπως το εκλάβαμε από τη ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης, ήταν να υπερισχύσει το πείσμα του εις αντίδραση των όσων γράφτηκαν για κείνον στο διαδίκτυο, δηλαδή ουσιαστικά της φράσης «εκτός του κ. Μουστόγιαννη».

Αποτέλεσμα ήταν η πρότασή του για 15% μείωση στα νοικοκυριά και 40% μείωση στα καταστήματα να λάβει μόνο τη δική του θετική ψήφο και όλοι οι υπόλοιποι παρόντες σύμβουλοι να ψηφίσουν είτε λευκό, είτε «απέχω», είτε «παρών» είτε όχι.

Η δε τελική απόφαση του Δ.Σ. για την αναπροσαρμογή των Δημοτικών Τελών ήταν 8% για τα νοικοκυριά, 30% για καταστήματα έως 150 τ.μ. και 10% για καταστήματα από 151 τ.μ. έως 600 τ.μ., η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα επί των παρόντων, αφού ο κ. Μουστόγιαννης βρισκόταν εκτός αιθούσης.

Ο ρόλος του δημάρχου απαιτεί τη διασφάλιση της ευημερίας των δημοτών του, την προαγωγή της καθημερινότητάς τους και την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης που διοικεί. Οι δημότες της Αγίας Παρασκευής είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν, αν μπορούν να αφήσουν την τύχη τους στα χέρια ενός πολιτικού, που από πείσμα, ανευθυνότητα και για την προσωπική του πολιτική αποκατάσταση στο διαδίκτυο, τίθεται αρνητικός σε μια προσπάθεια συναίνεσης όλων των υπολοίπων μελών του Δ.Σ..

Και μιλώντας για συναίνεση, αναρωτιόμαστε κατά πόσο δύναται η παράταξη του κ. Μουστόγιαννη να συνεργαστεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο μετά τις εκλογές όπως επιτάσσει ο Κλεισθένης, με τις υπόλοιπες παρατάξεις ή με την πρώτη ευκαιρία θα αντιδρά παρόμοια και επιζήμια για τον Δήμο.

 

*οι πέντε παρατάξεις που συνυπέγραψαν

“Αγία Παρασκευή η πόλη μας”, επικεφαλής Βασίλης Ζορμπάς

“Συμμαχία Ευθύνης”, επικεφαλής Κώστας Κρητικίδης

“Αλλάζουμε”, επικεφαλής Γιάννης Μυλωνάκης

“Λαϊκή Συσπείρωση”, επικεφαλής Ανδρέας Γκιζιώτης και

“Φυσάει κόντρα”, επικεφαλής Αθανάσιος Ανδρίτσος.