Νίκος Ζόμπολας: Η κεντροδεξιά παράταξη στην πόλη μας είναι ενωμένη!

Διαβάζω και ακούω συνέχεια τελευταία, ότι η κεντροδεξιά στην Αγία Παρασκευή είναι «κατακερματισμένη» σε πολλές δημοτικές παρατάξεις.

Τεράστιο λάθος κάνουν όλοι και ειδικά η (αριστερόστροφη) δημοτική αρχή, η οποία θεωρεί περίπατο την εκλογική μάχη του Μαίου, παρά την δεδομένη απραξία της, των 5 ετών.

Δεν μας αρέσει να μεταφέρουμε τις πολιτικές πεποιθήσεις μας στα δημοτικά, αλλά ας μην κρυβόμαστε ότι όλοι έχουμε αναφορές στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε έτσι, είτε αλλιώς.

Αυτό φαίνεται και στις πολιτικές που ακολουθούν οι παρατάξεις στο πρόγραμμα τους και την διακυβέρνηση τους.

Εξάλλου, πάντα οι πολίτες ενδιαφέρονται συνδυαστικά και για την κεντρική πολιτική σκηνή και πάντα εξαρτάται η αυτοδιοίκηση από αυτή.

Πολλοί έχουν ένσταση, ότι η ΝΔ έπρεπε να «υποδείξει» υποψήφιο της στην πόλη μας (χρίσμα-στήριξη).

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει, ότι έμμεσα έχει υποδείξει ήδη την πολύπλευρη βούληση της.

Τα έχει όλα, με δυο παρατάξεις, καθώς δεν θα μπορούσε με μία, για λόγους που υπερβαίνουν τα «εγώ» μας και τα «θέλω» μας.

Τον «σεβαστό» πρώην δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά και την πιο νεανική και δυναμική παράταξη, με αέρα ανανέωσης,  παράταξη του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη, στην οποία έχω την τιμή και την ευχαρίστηση να είμαι και γραμματέας.

Γιατί να επιλέξει κάποιον;

Οι μεν θεωρούν ότι έχουν εμπειρία και θέλουν κι άλλη ευκαιρία και οι δε θεωρούν ότι χρειαζόμαστε ανανέωση και δεν μπορούν να συμβαδίσουν με το παλιό.

Όμως, οι μεν, έχουν δεσμευτεί ότι θα στηρίξουν τους δε, στον δεύτερο γύρο, και αντίστροφα,  με πολύ πιθανή την επιτυχία τους και μάλιστα με περισσότερες συνολικά έδρες.

Να είμαστε όμως ειλικρινείς και σοβαροί και κυρίως ρεαλιστές.

Από ότι φαίνεται, θα πορευτούμε ως έχουμε μέχρι τις εκλογές, με τους 2 πόλους της κεντροδεξιάς, τον παλιό και έμπειρο Βασίλη Ζορμπά και το νεότερο & δραστήριο Αλέξανδρο Μουστόγιαννη, ίδιες αφετηρίες, ίδια ιδεολογία, διαφορετική όμως σύνθεση, ψυχολογία και στρατηγική.

Με πολιτικό πολιτισμό και δημιουργικό καταμερισμό.

Ο Κλεισθένης επιβάλλει σύνθεση, σύνθεση όμως με κάποια «βάση συνεννόησης».

Επίσης, προκαλεί μεγαλύτερη εργατικότητα, θέλει δουλειά, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από χρίσματα κομμάτων, άλλαξε το παιχνίδι και οι κανόνες.

Η κεντροδεξιά στην «συντηρητική» Αγία Παρασκευή, είναι πλειοψηφία και θα κερδίσει.

Θα κερδίσει γιατί έχει να προσφέρει θετικό λόγο και προτάσεις που θα εκσυγχρονίσουν την πόλη μας και θα της δώσουν αναπτυξιακή πορεία.

Έχουμε «βαλτώσει», πρέπει να πάμε επιτέλους μπροστά!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΜΠΟΛΑΣ

Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος

Γραμματέας «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-Μια γενιά μπροστά»