Οργή του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για δηλώσεις του Αγιοπαρασκευιώτη υφυπουργού Γιώργου Δημαρά

Διπλωματικό επεισόδιο με τη Λευκωσία προκάλεσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος

Μαθήματα σεβασμού του περιβάλλοντος έκανε στη Κύπρο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς προκαλώντας την οργή του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος έδωσε οδηγίες για επίσημη διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαραυγή» ο Γιώργος Δημαράς που επισκέφθηκε την Λεμεσό, είδε τα ψηλά κτήρια που χτίζονται και έκανε λόγο για «πολεοδομικό ανορθολογισμό που οδηγεί σε χαοτικές καταστάσεις». Μάλιστα δεν έμεινε μόνο στα θέματα περιβάλλοντος. Έθιξε επίσης και την οικονομική πτυχή του θέματος, λέγοντας ότι αυτά τα ψηλά και πολυτελή κτίρια δεν κατασκευάζονται από μικρές επιχειρήσεις, «αλλά βοηθάνε στη συγκέντρωση του πλούτου σε πολύ λίγα χέρια», ενώ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αγνοούμε κι από που προέρχονται αυτά τα κεφάλαια».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Δημαρά εξόργισαν τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν το δέχθηκε σε προγραμματισμένη επίσκεψη ενώ έδωσε οδηγίες και στον Κύπριο υπουργό Γεωργίας να ακυρώσει τη συνάντηση τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αγιοπαρασκευιώτης Υφυπουργός, ο προερχόμενος από τους “Οικολόγους Πράσινους”, είναι ένας εκ των ιδρυτικών στελεχών της δημοτικής παράταξης “Νίκη των πολιτών Αγίας Παρασκευής” και υποψήφιός της, επικεφαλής της οποίας είναι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑίος Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος. Ο δε κ. Σταθόπουλος είχε εκφράσει εγκαρδίως τα συγχαρητήριά του για τον “φίλο Γιώργο Δημαρά” κατά την εκλογή του δευτέρου στην Ελληνική Βουλή.