Συζήτηση-θέματα του «Φυσάει Κόντρα» για την κάθοδο στις Δημοτικές Εκλογές του 19

Πραγματοποιήθηκε στις 25 Φλεβάρη στην αίθουσα του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής η συνέλευση της δημοτικής κίνησης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ στην Αγία Παρασκευή» με τη συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Αποφασίστηκε πως κίνηση θα εκπροσωπεί ως επικεφαλής ο συναγωνιστής Θάνος Ανδρίτσος, δημοτικός σύμβουλος της Αγίας Παρασκευής, αρχιτέκτονας και μέλος της Πανελλαδικής Αντιπροσωπείας  του συλλόγου αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ).

Συζητήθηκε η Διακήρυξη που θα αποτυπώνει τη φυσιογνωμία και τις θέσεις: Το ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ είναι ενωτική δημοτική παρέμβαση που συσπειρώνει τις δυνάμεις της μαχόμενης, ριζοσπαστικής αριστεράς και ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες της πόλης μας, θα συνεχίσει να συγκρούεται με τις κεντρικές επιλογές των συστημικών κυβερνήσεων και τις εκφράσεις τους στην Αγία Παρασκευή, θα συμβάλλει από τον δικό της χώρο στη μεγάλη ανάγκη ανασυγκρότησης και αντεπίθεσης του κινήματος. Ενωτική δημοτική παρέμβαση που θα είναι δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας, θα πρωτοστατεί στη μάχη κατά του φασισμού, θα δίνει τη δική της πολιτιστική πρόταση απέναντι στη μαζική κουλτούρα του συστήματος. Για την Αγία Παρασκευή που θα αντιστέκεται και θα διεκδικεί, μια πόλη ανοιχτή και δημοκρατική.

Συζητήθηκαν επίσης η συγκρότηση των επιτροπών της, ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης.

Ξεχωριστή σημασία έχει για το σχήμα η η εκδήλωση της Παρασκευής 1 Μάρτη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, τους αγώνες για τα δικαιώματά τους.