Πανταχού παρών στα μίντια, τραγικά απών από την καθημερινότητα της Αγίας Παρασκευής ο δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος

Την ώρα που το θέμα της παραχώρησης σε ιδιώτες των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς «Χαλάνδρι» και «Δ. Πλακεντίας» απειλεί να μετατρέψει σε καθημερινή κόλαση την καθημερινότητα των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Σταθόπουλος παραχωρεί συνεντεύξεις άνευ ουσίας στην κρατική τηλεόραση.

Για να πει τι άραγε; Ότι δεν πήρε χαμπάρι τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των παραπάνω χώρων, ενώ μπαινόβγαινε στα γραφεία των αρμοδίων, ζητώντας τη μεταφορά του σταθμού «Αγία Παρασκευή» στην κεντρική πλατεία; Ότι, αντί να είναι ο ίδιος που θα αναδείκνυε το ζήτημα, τελικώς αυτό το έκανε η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε», η οποία προκάλεσε και τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο; Ότι ακόμη και τότε η μόνη «επαναστατική» κίνηση που είχε να επιδείξει η δημοτική αρχή ήταν κάποια επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο;

Είναι παραπάνω από εμφανές ότι ο κ. Σταθόπουλος απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις στον Δήμο κι αυτό με χρονοκαθυστέρηση… Παραδομένος στο άγχος του να διαχειριστεί επικοινωνιακά μια αποδεδειγμένα αποτυχημένη πενταετή θητεία στη διοίκηση του Δήμου, συλλαμβάνεται διαρκώς «αδικαιολογήτως απών» από τις καθημερινές μάχες που πρέπει να δοθούν.

Δυστυχώς για εκείνον, τα προβλήματα που ανακύπτουν δεν μπορούν να επιλυθούν με «στημένα» δελτία Τύπου, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιστολές και «φιλικές» συνεντεύξεις. Τα προβλήματα της πόλης μας απαιτούν όραμα, στρατηγική και καθημερινή σκληρή και συστηματική δουλειά στην πράξη και όχι στα… χαρτιά. Αυτά δηλαδή που θα εφαρμόσει από την πρώτη μέρα η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε» και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, εάν ο λαός της Αγίας Παρασκευής τους αναθέσουν το καθήκον να υπηρετήσουν τον Δήμο.

Στον κ. Σταθόπουλο το μόνο που απομένει, αλλά και οφείλει να κάνει, είναι να βγει να απολογηθεί προς τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν για το γεγονός ότι, σχεδόν πέντε χρόνια τώρα, απουσιάζει από οποιοδήποτε μεγάλο μέτωπο δημιουργήθηκε στην Αγία Παρασκευή. Κι αυτό παρότι είχε απέναντί του μια αντιπολίτευση που τον παρακινούσε να κινητοποιηθεί και να βάλει τα συμφέροντα της Αγίας Παρασκευής πάνω από οποιαδήποτε κομματική ή άλλη εξάρτηση.