Τα απαράδεκτα φαινόμενα, επιτέλους, πρέπει να σταματήσουν

Από πολύ νωρίς, είχαμε διαπιστώσει ότι είχαμε μπει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο κατά την οποία είχαν εμφανισθεί φαινόμενα που δεν συνάδουν με έναν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα.

Φαινόμενα, όπως αντιμετώπιση άλλων παρατάξεων ως «εχθρικών» και όχι απλά ως πολιτικών αντιπάλων, φαινόμενα χρήσης μειωτικών και απαξιωτικών εκφράσεων για πρόσωπα και όχι για πολιτικές πράξεις, ακόμη και σε επίσημες ανακοινώσεις παρατάξεων και, το χειρότερο, κυκλοφορία φημών και «ψιθύρων» με σκοπό την σύγχυση αλλά και την σπίλωση της υπόληψης υποψηφίων. Αλλά και φαινόμενα καταστρατήγησης νόμων και ρύπανσης του περιβάλλοντος, όπως αφισοκολλήσεις, αναρτήσεις πανό και ρίψεις φυλλαδίων στο δρόμο.

Για το λόγο αυτό, αρχές Δεκεμβρίου 2018, είχαμε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλες τις παρατάξεις να συγκροτηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει για έναν κώδικα αυτού που αποκαλούμε «πολιτικό πολιτισμό», κάποιους κανόνες συμπεριφοράς, για μια έντιμη και πολιτισμένη προεκλογική περίοδο. Καλέσαμε μάλιστα και το δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο να αναλάβει την  σχετική πρωτοβουλία. Η πρόσκλησή μας αυτή δεν βρήκε ανταπόκριση.

Επειδή παρακολουθούμε με ανησυχία ότι τα απαράδεκτα φαινόμενα, πλησιάζοντας, οι εκλογές, πολλαπλασιάζονται και εντείνονται, επαναφέρουμε την πρόσκλησή μας προς όλες τις παρατάξεις για την άμεση  συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπή,  με ευθύνη και πρωτοβουλία του δημάρχου. Εάν δεν αναληφθεί άμεσα η  πρωτοβουλία, θα αναλάβουμε εμείς ως παράταξη την σχετική κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση δεσμευόμαστε ότι θα σεβαστούμε τους νόμους, το περιβάλλον, τους υπόλοιπους υποψηφίους  και τους δημότες. Έστω και αν κανείς άλλος δεν το πράξει.

Το Γραφείο Τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»