Γιάννης Αργυρός: Δημοτικές εκλογές Αγίας Παρασκευής 2019. Γιατί ο Βασίλης Ζορμπάς – Γιατί με τον Βασίλη Ζορμπά

Γιάννης Αργυρός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Άρθρο του Γιάννη Αργυρού, π. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου, “Αγία Παρασκευή η Πόλη μας” Υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου με το συνδυασμό του Βασίλη Ζορμπά, πολλοί φίλοι αλλά και απλοί συνδημότες μου, που γνωρίζουν ή έχουν ακουστά τη μακρόχρονη θητεία μου στα δημοτικά δρώμενα – πάνω από 20 χρόνια κι από αυτά τα 12 ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με ρωτούν πώς και γιατί πήρα την απόφαση να επαναδραστηριοποιηθώ και γιατί συνεργάζομαι με το συγκεκριμένο υποψήφιο Δήμαρχο.

Θα προσπαθήσω να δώσω απαντήσεις και κυρίως να εξωτερικεύσω τα εσώψυχά μου.

Κατ’ αρχάς με το Βασίλη Ζορμπά με συνδέει μια παλιά φιλία και συναδελφική σχέση. Είμαστε και οι δύο γιατροί, εγώ γυναικολόγος κι εκείνος πνευμονολόγος, και οι δύο Διευθυντές στο ΙΚΑ (σήμερα ΠΕΔΥ) Αγίας Παρασκευής, ενεργοί γιατροί στην υπηρεσία των πολιτών της Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα όταν ήμουν υπεύθυνος στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης μας –και που κακώς σήμερα η διοίκηση Σταθόπουλου τα έχει αφήσει να υπολειτουργούν– είχα προσλάβει τον κ. Ζορμπά ως πνευμονολόγο. Πιστεύω δε ότι η προσφορά του στα Δημοτικά Ιατρεία ήταν αξιοσημείωτη.

Στις δημοτικές υποθέσεις δεν πρέπει να παρεισφρύουν κομματικές ή άλλου είδους διαδικασίες. Η Πόλη μας έχει ανάγκη σύνθεσης δυνάμεων και, όταν περνάει κανείς την πόρτα του Δημαρχείου, πρέπει να αφήνει έξω την κομματική του ταυτότητα και τις προσωπικές ή άλλες επιδιώξεις. Αυτό το έχουμε αποδείξει τόσο εγώ όσο και ο Βασίλης. Έχουμε ξαναϋπηρετήσει στον Δήμο, κάτω από την ομπρέλα του τ. Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη, εγώ ως Πρόεδρος του ΔΣ κι εκείνος ως Αντιδήμαρχος με πολύ καλή συνεργασία.

Ο Βασίλης Ζορμπάς ήταν ένας καλός και επιτυχημένος Δήμαρχος. Ήταν και παραμένει έντιμος, εργατικός, μεθοδικός∙ έχει άποψη για την Πόλη και μπορεί όχι μόνο να την υποστηρίξει αλλά και να την υλοποιήσει. Καμιά φορά δείχνει «ξεροκέφαλος», αλλά, αν πεισθεί ότι υπάρχει καλύτερη πρόταση από τη δική του, την ενστερνίζεται.

Στη μικρότερη χρονική δημοτική θητεία που είχε (μόνο 3 χρόνια), συνέχισε χωρίς ιδεοληψίες και παρωπίδες το έργο των προηγουμένων, υλοποίησε όσες μελέτες και έργα βρήκε, τακτοποίησε τα οικονομικά του Δήμου και προχώρησε σε νέα σημαντικά έργα για την Αγία Παρασκευή. Άφησε ολοκληρωμένες μελέτες ώριμων έργων, που όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκαν από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Δε δίστασε να συγκρουσθεί με «συμφέροντα», ακόμη και με συνεργάτες του. Αυτό το πλήρωσε και ίσως το πληρώνει ακόμη και σήμερα.

Αν και δεν μου πέφτει λόγος, προσωπικά πιστεύω ότι το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, όφειλε να του δώσει την ευκαιρία μιας ακόμα δημοτικής θητείας και να αποσοβήσει τις άλλες ομόσταυλες υποψηφιότητες. Ο Βασίλης έχασε τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014, στην δεύτερη Κυριακή, κυρίως γιατί θεωρήθηκε μνημονιακός – τρομάρα μας –, επειδή υποστηρίχθηκε από «μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις, όταν οργανωμένες, δήθεν επαναστατικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις των πλατειών έστελναν στο πυρ το εξώτερον κάθε λογική πολιτική δύναμη. Και επί πέντε χρόνια έμεινε πιστός στην παράταξη και το κόμμα του, έμεινε να υπερασπίζεται Θερμοπύλες στον Δήμο.

Και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί κάποιος να διεκδικεί να γίνει Δήμαρχος χωρίς να έχει διατελέσει έστω και μια θητεία ως δημοτικός σύμβουλος…

Καλύτερα όμως έτσι, γιατί, όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται, είναι ανεξάρτητος και αδέσμευτος∙ κι αυτό πρωτίστως εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Αγίας Παρασκευής.

Πιστεύω, εν κατακλείδι, ότι ο Βασίλης θα είναι καλός Δήμαρχος για την Αγία Παρασκευή και θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο του από εκεί όπου το άφησε. Άλλωστε, στο μεσοδιάστημα δεν έγινε κάτι άξιο λόγου, πλην εορτών, πανηγύρεων και θεωρητικών υποσχέσεων από δήθεν χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας (10.000€ για το Δημαρχείο, κλπ.).

Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους, που η οικονομία χρόνου δεν επιτρέπει, συστρατεύθηκα στο κάλεσμα και την πρόσκληση του Βασίλη Ζορμπά. Θεού θέλοντος και έχοντας την προτίμηση των δημοτών της Αγίας Παρασκευής στις εκλογές του Μαΐου, θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της Πόλης μας.