Γιώργος Οικονόμου: Τεράστιες οι ευθύνες και του Γιάννη Σταθόπουλου για το Γιαβάσειο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κι επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, Γιώργος Οικονόμου, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Προσωπικά επαναλαμβάνω και τονίζω σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, επί τουλάχιστον ενάμιση χρόνο ότι η Αγία Παρασκευή ζημιώνεται από τη μη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας.

Ο πρόσφατος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την  ενοικίαση του Γιαβάσειου κληροδοτήματος, του ακινήτου της Ερμού, με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα καθιστά υπόλογες τις διοικήσεις του δήμου οι οποίες δεν φρόντισαν να προχωρήσουν στην αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου αλλά και γενικότερα της ακίνητης περιουσίας του δήμου. Πέραν του μισθώματος που θα αποφέρει έσοδα 240.000 ευρώ  τον χρόνο στον Δήμο μας,το ακίνητο θα αποκτήσει, λόγω των εργασιών και υποδομών αναβάθμισής του  και μία  υπεραξία η οποία εκτιμάται με πρόχειρους υπολογισμούς ότι θα υπερβεί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι συνεπώςυπόλογος,  ο απερχόμενος  Δήμαρχος  Γιάννης Σταθόπουλος, γιατί  επί πέντε σχεδόν χρόνια της θητείας του δεν έκανε το παραμικρό για την αξιοποίηση του Γιαβάσειου κληροδοτήματος, κι ήλθε τώρα, λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές, να κάνει το αυτονόητο.Ας αφήσει επομένως τις θριαμβολογίες και ας απαντήσει:

Τι τον εμπόδισε επί 5 χρόνια που είναι δήμαρχος να προχωρήσει στην ενοικίαση του ακινήτου; Γιατί αδιαφόρησε όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί ζημίωσε τον δήμο με περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που θα είχε εισπράξει ο δήμος μας εάν ο κ. Σταθόπουλος είχε καταφέρει να ενοικιάσει το κληροδότημα με το ενοίκιο που τώρα συμφωνήθηκε; Τι έχει να απολογηθεί στους δημότες, αφού επί δικής του δημαρχίας ο δήμος δεν θα εισπράξει από το Γιαβάσειο ούτε ένα ευρώ;

Ας μην κρύβεται πίσω από την απραξία, όπως λέει, των προηγούμενων διοικήσεων. Αυτοί κρίθηκαν και κάποιοι θα ξανακριθούν. Οι δημότες πλέον γνωρίζουν ποιοι  τους ζημίωσαν και πόσο τους ζημίωσαν. Είναι αυτοί που δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την μεγάλη ακίνητη περιουσία του Δήμου, τις δωρεές και τα κληροδοτήματα, αυτοί που αφήνουν τον φωτισμό με ενεργοβόρους λαμπτήρες, αυτοί που φορτώνουν τους δημότες με δάνεια και βάρη που δεν τους αναλογούν. Είναι οι ίδιοι που παραλαμβάνουν και σχεδιάζουν ενεργοβόρα κτίρια παραβιάζοντας τον νόμο, οι ίδιοι που φορτώνουν στον Δήμο τις δαπάνες για τις κακοτεχνίες των εργολάβων, οι ίδιοι που καλύπτουν ανομίες του παρελθόντος εις βάρος της περιουσίας του Δήμου.

Είναι τα ίδια πρόσωπα, που χωρίς ίχνος μεταμέλειας και αυτοκριτικής, ξαναζητούν σήμερα την ψήφο των δημοτών, οι ίδιοι πρωταγωνιστές της παρακμής και της στασιμότητας, τα φθαρμένα υλικά του χθες. Τα ίδια πρόσωπα που ανακυκλώνουν τα ίδια προβλήματα.

Αυτή είναι η πραγματικότητα στην πόλη μας, αυτή είναι η αλήθεια και φαίνεται.

Ήρθε η ώρα να κάνουμε μία Νέα Αρχή, με νέα πρόσωπα που θα εγγυηθούν με αξιοπιστία το μέλλον.