Στα μανταλάκια όλης της χώρας κρεμάστηκε ο Γιάννης Σταθόπουλος

Γράφει η Λένα Μαρκή

«Ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι» θα έλεγε κανείς μετά το επίμαχο εξώφυλλο της πανελλαδικής εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Εκεί ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους που «Κάηκαν λόγω ΣΥΡΙΖΑ». Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών το συμπέρασμα της γνωστής εφημερίδας, σχετικά με τους ΣΥΡΙΖΑίους δημάρχους που έχασαν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, είναι πως οι πολίτες δεν θέλουν «Ούτε να τους δουν ούτε να τους ακούσουν».

Κάηκαν λοιπόν οι υποψήφιοι της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το άρθρο του Άρη Ραβανού στο επίμαχο φύλλο 523/4-6-2019, μετά τα δεινά αποτελέσματα και την ψυχρολουσία των δύο Κυριακών.

Παρότι η εφημερίδα κυκλοφόρησε εδώ και δύο ημέρες δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την μεριά του κ. Σταθόπουλου. Προεκλογικά ο κ. Σταθόπουλος μιλούσε για πολυσυλλεκτικότητα και πολυχρωμία στο ψηφοδέλτιό του, μιλούσε για ανεξαρτησία, αλλά ουδέποτε προέβη σε επίσημη δήλωση αποστασιοποίησης από το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε μετά την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος.

Φυσικά ούτε τώρα προέβη σε επιστολή διάψευσης του άρθρου ΤΩΝ ΝΕΩΝ. Αντίθετα επικρατεί νεκρική σιγή, ενώ εάν το άρθρο προέρχονταν από τοπικό site, το τρολάρισμα στους ιστούς κοινωνικής δικτύωσης θα είχε την τιμητική του.

Το εξώφυλλο αυτό ΤΩΝ ΝΕΩΝ μου θύμισε το άρθρο «Στην οδό Κλεισθένους Μνημείο Πεσόντων υπέρ του Κλεισθένη στην πόλη μας» που είχα δημοσιεύσει πριν ένα χρόνο περίπου και που περιγράφει ακριβώς τις δυσκολίες που επιφέρει το Νομοσχέδιο για όσους «πέσουν» στη μάχη υπέρ του «Κλεισθένη».